Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Win7 i problem z kartą sieciową.

17 Lut 2011 19:22 902 3
  • Poziom 10  
    Witam!
    Mam mały problem z kartą sieciową u znajomych - mianowicie padł system i coś trzeba było zainstalować, więc wybór padł na Win7 32-bit (balem się, że 64 może nie pociągnąć).
    Wszystko przebiegło bez problemu do momentu instalacji sterowników od karty sieciowej. Sam z siebie system ich nie zainstalował, więc zabrałem się za poszukiwania odpowiednich w internecie. Sęk w tym, że nawet dedykowanych pod Viste sterowników nie znalazłem... Po długich poszukiwaniach odnalazłem CD od płyty głównej i spróbowałem zainstalować je z płyty - z powodzeniem. Niby wszystko działa, połączenie samo w sobie jest ale wyswietla brak dostępu do internetu. Po zainstalowaniu sterowników od karty graficznej wczoraj, karta sieciowa ożyła i pojawiło się połączenie internetowe, które zniknęło dzisiaj rano i znowu wyświetla 'brak połączenia z internetem'.
    Czy ktoś z Was moi mili jest w stanie wytłumaczyć mi o co może chodzić? : ) Dziękuje z góry za odp. ; )

    P.S: Wina modemu to nie jest ani routera, na drugim komputerze necik smiga jak szalony :)
  • Poziom 10  
    Akurat nie problem w znajomości sprzętu:
    AsRock 939SLI-eSATA2 na chipsecie ULi® M1697
    Karta sieciowa to niby Realtek PHY RTL8201CL, aczkolwiek na stronie producenta nie ma wcale sterowników, więc pozostaje szukać pakietu do chipsetu raczej...