Witam, mam problem z radiem kenwooda kdc w534u, po ostatnim uruchomieniu radia nagle przestało działaś pokrętło od regulacji głośności, tzn po przekręceniu w prawą lub lewą stronę radio w ogóle nie reaguje, zostało zapisane ustawienie ostatniej głośności jak wszystko jeszcze było sprawne, i z taką głośnością może jedynie grać. Pokrętło reaguje jedynie na funkcję " kliknięcia " tzn wciśnięcia go w celu ustawienia basu, balansu itp. Przypuszczenie padło na potencjometr, sądzę ze to on jest zepsuty. Może ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem? Dodam że panel ma zepsuty wyświetlacz (częsty problem w tym modelu). Czy może już całkiem padł ten panel czy jedynie potencjometr?
Najbardziej odpowiadało by mi (jeśli to możliwe) "zmostkowanie " ścieżek na potencjometrze, i dodanie małych przełączników w celu zmiany głośności. Nie opłaca mi się oddawać radio do naprawy ponieważ planuje zakup nowego, tylko przez niedługi okres musi mi jeszcze posłużyć
Co sądzicie o tym pomyśle? Jeśli jest potrzeba to mogę wrzucić wieczorem zdjęcia rozebranego panelu i ścieżek na nim.
Pozdrawiam i proszę o pomoc.
Rafał.
Najbardziej odpowiadało by mi (jeśli to możliwe) "zmostkowanie " ścieżek na potencjometrze, i dodanie małych przełączników w celu zmiany głośności. Nie opłaca mi się oddawać radio do naprawy ponieważ planuje zakup nowego, tylko przez niedługi okres musi mi jeszcze posłużyć

Co sądzicie o tym pomyśle? Jeśli jest potrzeba to mogę wrzucić wieczorem zdjęcia rozebranego panelu i ścieżek na nim.
Pozdrawiam i proszę o pomoc.
Rafał.