Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Audi a4 98r kombi centralny zamek

dominik199 18 Lut 2011 12:26 5547 15
  • #1 18 Lut 2011 12:26
    dominik199
    Poziom 13  

    Witam !!

    Otóż mój problem zaczął się tak iż pewnego dnia samochód sam się zamknął tzn zaryglował wszystkie drzwi i klapę... Otworzyłem i przez jakiś czas było ok. Później przestał działać pilot w kluczyku i centralny działa normalnie tylko poprzez zamykanie i otwieranie drzwi kierowcy lub pasażera wkładając w nie kluczyk i przekręcając.. Pilot nie działa, a centralny sam się zamyka kiedy chce.. Na wagu wywala błęda 01362 Po otwarciu tylnej klapy lampka w niej odpala się a po zamknięciu gaśnie więc powinno być ok.
    Co może być przyczyną że pilot nie działa??

    Bardzo proszę o wszelką pomoc

  • #2 18 Lut 2011 13:47
    robertnov
    Poziom 20  

    1362 przełącznik zamknięcia bagażnika - F124, zwarcie do masy.Błąd powiązany z centralką zamka.To w niej szukaj przyczyn lub wbrew pozorom w samym przełączniku.No i jedna malutka uwaga,firma Audi nigdy nie sprzedawała samochodów typu "kombi"...Poniżej schemat elektryczny:
    https://obrazki.elektroda.pl/1923616900_1298036620.jpg

  • #3 18 Lut 2011 18:35
    dominik199
    Poziom 13  

    A co może być przyczyną ze pilot nie dizała?Bo ten błąd to już miałem dawno i pilot normalnie działał a teraz przestał.Vag nie pokazuje żadnych błędów próbowałem programować i też nic.Dodam że jak sprawdzam w vagu w blokach pomiarowych i kanał 003 to wartośc się zmienia więc tak jakby pilot zgrywał sie lecz nie otwiera i nie zamyka.

  • #4 18 Lut 2011 19:09
    robertnov
    Poziom 20  

    Z drugiego pilota taki sam objaw?Może bateria.Może warto pokusić się o sprawdzenie pompki CZ pod względem zimnych lutów.

  • #5 19 Lut 2011 22:19
    dominik199
    Poziom 13  

    Tak z drugiego pilota również to samo.

  • #6 20 Lut 2011 07:00
    emeryt2
    Poziom 42  

    Robertnov , jeździłem dwa lata Audi kombi , nie kupiony od firmy lecz z drugiej ręki , od geodety. Nigdy nie podejrzewałem ,że ten geodeta miał takie umiejetności i w garażu sedana przerobił na kombi!

  • #7 20 Lut 2011 08:06
    ele5
    Poziom 26  

    Przelutować płytkę pompki centralnego zamka i po kłopocie.
    Avant,variant,kombi....Jeden h..

  • #8 20 Lut 2011 09:22
    Beautycar
    Poziom 9  

    Miałem to samo w a4 okazało się że sterownik był zalany i raz chodził raz nie.

  • #9 20 Lut 2011 09:36
    emeryt2
    Poziom 42  

    Zielenieje wtyczka wielopinowa!

  • #10 20 Lut 2011 12:17
    zybek666
    Poziom 8  

    najprawdopodobniej sterownik zalany to jest normalne w tych samochodach zwłaszcza po zimie

  • #11 20 Lut 2011 15:33
    dominik199
    Poziom 13  

    A gdzie ten sterownik sie znajduje?

  • #12 20 Lut 2011 15:41
    robertnov
    Poziom 20  

    W bagażniku za prawym boczkiem lub jak kto woli z drugiej strony wlewu paliwa (nie samochodu).Jej numer to 8L0 862 257M i jest w obudowie tłumiącej.

  • #13 20 Lut 2011 19:39
    dominik199
    Poziom 13  

    Sprawdziłem sterownik i niby jest ok.Ale teraz nastepny problem gdyż pojechałem autem do kolegi zgasiłem i teraz nie mogę odpalić.Mryga cały czas kluczyk na desce.Gdy podpinam pod vaga i chce zaprogramować kluczyk to nie mogę tylko cały czas 0 kluczyków i błądy które wyskakuja to błąd od kluczyka i że żle zaprogramowany kluczyk.Auto odpala i gaśnie.Co może być przyczyną??

  • #14 20 Lut 2011 20:57
    endriu233
    Poziom 21  

    Sprawdź złączkę od cewki przy stacyjce, lub jak masz drugi klucz to sprubój nim zapalić.

  • #15 20 Lut 2011 21:09
    dominik199
    Poziom 13  

    A czy da się jakoś sprawdzić tą cewkę?? vagiem czy jakoś inaczej?

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME