Witam, od długiego czasu posiadam głośniki Creative Inspire P380 (2.1), ostatnio zaczęły mi się psuć, mianowicie przestał grać prawo głośnik. Po sprawdzeniu okazało się że kabel jest załamany na odcinku PC-potencjometr i gdy trzymam kabel w ręce i nim ruszam, prawa satelita raz gra, raz nie lub trzeszczy.
Przymierzam się do wymiany kabla, sama wymiana problemem nie będzie (mój ojciec się tym zajmie) jednak mam wątpliwości odnośnie kabla. Boję się utraty jakości, jak i całkowitego niewypału że w ogóle nie będzie działać.
Jaki to dokładnie kabel powinien być? Czy jest coś na co szczególnie muszę zwrócić uwagę podczas wymiany żeby połączenie działało?
Dodaję także schemat podłączenia głośników do komputera.
Bardzo dziękuję za odpowiedzi!
Pozdrawiam.
Przymierzam się do wymiany kabla, sama wymiana problemem nie będzie (mój ojciec się tym zajmie) jednak mam wątpliwości odnośnie kabla. Boję się utraty jakości, jak i całkowitego niewypału że w ogóle nie będzie działać.
Jaki to dokładnie kabel powinien być? Czy jest coś na co szczególnie muszę zwrócić uwagę podczas wymiany żeby połączenie działało?
Dodaję także schemat podłączenia głośników do komputera.

Bardzo dziękuję za odpowiedzi!
Pozdrawiam.