Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

ORION TV27300SI nie startuje

robert75n 19 Feb 2011 19:51 2656 7
    robert75n
    Level 29  
    Witam, TV jak w temacie, po podłączeniu zasilania świeci tylko czerwona dioda i na tym koniec,nie reaguje na pilota i na klawiaturę. Napięcia wyglądają oki, oczywiście brak 24V.Wygląda mi na błąd w oprogramowaniu, przy przyciśnięciu V- i podłączeniu TV staruje, oczywiście brak treści obrazu i menu.Czy ktoś miał coś takiego, może ktoś posiada softy do tego TV i wie jakim interfejsem go wgrać, z góry dziękuje za odpowiedzi,pozdrawiam Robert.
  • Helpful post
    saico
    Level 19  
    Witaj. Dawno to było jak ze swoim walczyłem, ale mój był ze zrytym zasilaczem prze kogoś. W końcu musiałem kupić taki sprawny, bo tamtego nie szło naprawić - uszkodzone trafo impulsowe, podobno wada tych telewizorów. Może pomocna będzi ci serwisówka a sch zasilacza masz w moim starym poście. Pozdrawiam

Moderated By mirex:

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1796351.html - załącznik skasowany.

robert75n
    Level 29  
    Witam, podstawiłem czystą pamięć 24C.. ale nic to nie daje potrzebny jest nowy wsad do flasza SL27M60
    lisek
    Service technician RTV
    Sz. kol. dlaczego zaczynasz naprawę tego Tv od "najwyższego" pułapu serwisowania...to tak jakbyś budował dom od dachu i komina
    Przecieeż napisałeś

Napięcia wyglądają oki, oczywiście brak 24V.
    robert75n
    Level 29  
    lisek wrote:
    Przecieeż napisałeś

Napięcia wyglądają oki, oczywiście brak 24V.

Witam tak napisałem, ale również napisałem że wciskając V- i włąnczając do zasilania Tv odpala się,czyli inwerter a tym samym 24V pracują, wyglada mi to na błąd z softem, miałem podobne przypadki w innych TV. W tym drygim ruskim linku opisany jest podobny problem, ale ja nie moge się z komunikować z Tv, źle coś robie lub nierozumiem całości tekstu :cry:
    robert75n
    Level 29  
    Temat dalej aktualny czekam na wszelkie wskazówki.