Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Renault Scenic 1999 rok nie pali

boozyt 20 Lut 2011 00:52 3941 10
  • #1 20 Lut 2011 00:52
    boozyt
    Poziom 19  

    Witam mam problem z scenic 1999 rok 1.8 benzyna bez gazu nie odpala , cały czas słychać przekaźnik w przodzie pod maską nawet zdiagnozować nie idzie komputerem po przełączeniu zapłonu słychać przekaźnik a po odłączeniu pompy jest ok ale po podpięciu kompa słychać dalej przekaźnik.

    Dodano po 48 [sekundy]:

  • #2 20 Lut 2011 08:45
    Mariusz Z.
    Poziom 19  

    No tylko zostało " na piechotę" czyli schemat i miernik w rękę i jedziemy wszystko po kolei.

  • #3 20 Lut 2011 10:11
    Miracle Woman SM
    Poziom 18  

    To trzeba sie dowiedzieć od czego przekaźniki. I dlaczego sie załaczają.

  • #4 20 Lut 2011 10:24
    Usunięty
  • #5 20 Lut 2011 10:57
    ele5
    Poziom 26  

    MOTRONIC POMÓŻ MI JAKOŚ
    Jak on to przeczyta to masz Kosz na 100%

  • #6 20 Lut 2011 13:25
    palala
    Poziom 23  

    ele5 napisał:
    MOTRONIC POMÓŻ MI JAKOŚ
    Jak on to przeczyta to masz Kosz na 100%


    EEE tam.

    Może wyśle do kogoś bardziej kumatego :idea: .

    pozdrawiam

  • #8 20 Lut 2011 17:44
    boozyt
    Poziom 19  

    rozrusznik kręci koledzy

    Dodano po 10 [minuty]:

    przy podłączeniu clipa nie idzie się połączyć nie raz i słychać przekaźnik ten sam po podłączeniu pompy. przekaźnik jest tylko jeden obok akumulatora. według etecha jest to od pompy paliwa

  • #9 20 Lut 2011 20:03
    macvir
    Warunkowo odblokowany

    moze od poczatku jak to sie stalo ze nie pali?

  • #10 20 Lut 2011 21:12
    boozyt
    Poziom 19  

    Auto zgasło na trasie i nie chciało odpalić.Po włączeniu zapłonu słychać przekaźnik spod maski koło akumulatora.Jako ze w etechu mówią że jest od pompy paliwa niby, odłączyłem pompę i fakt przekaźnik ucichł ale po podłączeniu clipa słychać przekaźnik znów i clip raz łączy się raz nie i błędy komunikacji z can. W tej obudowie był tylko jeden przekaźnik . Oczywiście brak iskry też

  • #11 21 Lut 2011 11:06
    boozyt
    Poziom 19  

    auto pali :) zaśniedziałe styki komputera dzięki za pomoc

TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo