Witam, mam chyba podobny problem z drukarką klienta. Podobny - ponieważ nie wiem co dokładnie pokazywała drukarka o której pisał kolega printer1. Drukarka o której piszę pokazuje na wyświetlaczu przekreślony atrament niebieski - w serwisówce jest to opisane jako Ink Cartridge Error. Trzykrotnie klient kupował nowy oryginalny atrament, który po włożeniu do drukarki działał prawidłowo a po kilku dniach pojawiał się taki błąd - wkładanie i wyjmowanie nie pomagało, czyszczenie i podginanie styków również, dopiero włożenie nowego przynosiło rozwiązanie (choć na krótko). Atrament oczywiście jest fizycznie w kartridżu - niebieski praktycznie używany jest w śladowych ilościach. Padła tu sugestia że problem leży w Ink Supply Station ale na czym on dokładnie polega? Kwestia połączeń w Ink Supply Station ?
Dziś wyciągnąłem Ink Supply Station z urządzenia - wewnątrz nie ma kropli atramentu ani na elektronice ani na elementach plastikowych - wszystko chodzi lekko i bez oporów. Czyżby uszkodzony był fotoczujnik ??? A może trzeba go przelutować ???