logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Norton 360 zawiesza komputer po połączeniu z WiFi - jak rozwiązać?

moskit122 22 Lut 2011 01:36 2553 4
REKLAMA
  • #1 9185792
    moskit122
    Poziom 11  
    Sprawa wygląda tak:
    instaluje norton 360, gdy dochodzi do aktywacji to nagle znika internet (nie o końca bo pliki ściągane w firefoxie nadal się ściągały) ale stronki się nie ładują, nawet na ap się zalogować nie mogę. Aktywacja oczywiście się nie udaje, przy ponownym uruchomieniu komputera po zalogowaniu system chwilę chodzi po czym kursor zamiera, zauważyłem że dzieje się to dokładnie w momencie połączenia z siecią. Gdy wyłączę sieciówkę wszystko działa ok, gdy ją włączę też lecz gdy nacisnę połącz to po kilku sekundach gdy nawiąże połączenie system się zawiesza. Problem znika po odinstalowaniu oprogramowania.
  • REKLAMA
  • #2 9186895
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 9190115
    moskit122
    Poziom 11  
    nie... w momencie połączenia z internetem zawiesza mi się komputer a nie blokuje ruch, wiem co to firewall i akurat jego ustawienia nie mają nic wspólnego z problemem
    aa i zapomniałem dodać system to win 7 a komputer to acer (emachines) e725
  • REKLAMA
  • #4 9191820
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 9192014
    moskit122
    Poziom 11  
    odinstalowanie nie rozwiązuje mojego problemu, kiedyś norton był super, później się zepsuł, teraz znów jest całkiem niezły do tego jeśli kupiłem go za pół darmo wraz z aktualizacją programu do obsługi magazynu to na pewno teraz z niego nie zrezygnuje. Na xp działa bez problemu, wcale nie zamula. Na win7 zawiesza komputer i nie wiadomo dlaczego i nie wiadomo czemu właśnie w momencie połączenia z internetem. Ustawienie firewalla nie mają nic wspólnego bo norton domyślnie wyłącza tego windowsowego a tego z nortona też praktycznie wyłączyłem i to samo (nawet jeśli by to coś zmieniło to z firewalla zrezygnować nie mogę)

edit: po instalacji service pack'a 1 do win 7 problemy ustąpiły
REKLAMA