logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tv+PS3+DVD połączone rozdzielaczem HDMI-zakłócenia

spid53 22 Lut 2011 09:31 5275 5
  • #1 9186202
    spid53
    Poziom 11  
    Ocena: 19
    Witam.
    Nie wiem czy w dobrym dziale zamieszczam zapytanie,ale zapytam.
    Kupiłem tani rozdzielacz HDMI(kostka z dwoma wejściami i kabelkiem z wtyczką).
    Kabelek podłączam do tv a do jednego z wejść konsolę ps3.Obraz i dźwięk wyświetlany jest poprawnie.Natomiast gdy do drugiego wejścia podłączę kino domowe to na obrazie mrówki i na fonii szumy.Dzieje się to przy wyłączonym kinie,nawet nie próbowałem go włączać go bo się bałem.
    Rozdzielacz mogę zwrócić,ale może coś źle podłączam?
  • #2 9186299
    gem58
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Jaki jest oczekiwany przez Ciebie efekt? W jaki sposób chciałbys sie przełączać pomiędzy żródłami sygnału (PS3/Kino domowe) ?

Taki rozdzielacz ma szanse zadziałać tylko kiedy podłączysz go odwrotnie tj. pojedynczy kabelek z wtyczką wepniesz do wyjścia i do kostki z drugiej strony podłączysz przez HDMI dwa odbiorniki.
  • #3 9186382
    spid53
    Poziom 11  
    No właśnie w opisie produktu napisane było że umożliwia podłączenie DVD i konsoli PS3 do odbiornika HDTV,ale widocznie sprzedający nie wiedzą co sprzedają.
    Myślałem że może w tv będzie możliwość przełączania się pomiędzy trybami AUX,PC,HDMI.I że wyświetli się dodatkowy tryb np HDMI 1.Wystarczyło by żeby kostka miała przełącznik ,bo przepinanie kabli jest kłopotliwe.
    Czyli rozumiem że rady na to nie ma i zwrócić najlepiej to coś do sklepu.

Podaje link do opisu produktu.
    http://www.rafmax.pl/product-pol-51-Rozdzielacz-HDMI-HD-1920x1200-na-2-porty-gold-.html
  • #4 9187221
    gem58
    Poziom 15  
    Do tego co chcesz zrobić służą tzw. przełączniki HDMI, a nie rozdzielacze HDMI, czyli na stronie jest błąd, bo w opisie tego produktu jest napisane:
    Wysokiej jakości rozdzielacz sygnału HDMI umożliwiający podłączenie 2 urządzeń HDMI do jednego odbiornika HDTV

Możesz zapytać czy sprzedają też przełączniki, a jak nie to niech ci wyjaśnią w jaki sposób po podłączeniu dwóch urządzeń do tego rodzielacza wybiera się które źródło sygnału chcesz oglądać.
  • #5 9187392
    spid53
    Poziom 11  
    Oni te rozdzielacze sprzedają na alle.... podejrzewam że posypią się zwroty.Ja kupiłem u nich na miejscu więc im to zawiozę i zapytam jak rozdzielić sygnał.
  • #6 9187768
    gem58
    Poziom 15  
    No ale Ty nie potrzebujesz ROZDZIELIĆ sygnału. Ty potrzebujesz w drugą stronę. Komunikuj to wyraźnie bo jak nie to powiedzą że kupiłeś to co chciałeś :)

Potrzebujesz czegoś takiego: Link
REKLAMA