Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Livebox nie chce połączyć po wi-fi 2 laptopa.

24 Lut 2011 22:15 8327 7
  • Poziom 22  
    Witam!
    Mam problem z Neostrada i Liveboxem TP Sagem, otóż jeden laptop jest podłączony do internetu bezprzewodowo, ale żadnego więcej komputera nie można podłączyć. Inny laptop widzi Liveboxa neostrada_f7f4, ale gdy próbuje sie połączyć raz pisze, że nie ma w zasięgu tej sieci, chodz jestem kolo roytera, a teraz jak próbuje to poprostu tylko każe czekac az Windows sie polaczy z neostrada i nagle ramka znika i nic sie nie dzieje.
    Internet jest na laptopie w Windowsem 7, a próbuje podłączyć z Windowsem XP.

    Typ zabezpieczeń na Windows 7 to bez uwierzytelnienia, a tym szyfrowania to WEP, na laptopie z XP wpisałem to samo.

    Czy ktoś spróbuje mi pomóc?
  • Poziom 43  
    Przyciskasz przycisk "REG" podczas podłączania kolejnego komputera?
  • Poziom 8  
    Jeżeli chodzi Ci o kolejny komputer to ja bym Nie ustawiał ich przyciskiem tylko zwyczajnie dopisał ich MAC'i do Liveboxa i na każdym komputerze ręcznie konfigurujesz połączenie wpisując klucz WEP.
  • Poziom 15  
    REG lepszy od ręcznego. Bedzie MACe wpisywał godzinami? To już lepiej wpa ustawić i mac wyłączyć.
  • Poziom 22  
    Dziękuje, nie wiedziałem o tym przycisku REG w przypadku Liveboxa- nie mój router.

    A Czy ktoś pomoże mi przekierować porty w emule?
    Nie wiem już co robic, przeczytałem wiele tematów, ale nic nie pomaga, nie moge przekierować portów, aby emule miało zielone strzałki HIGH ID.

    W emule mam porty:
    TCP-Port: 9348
    UDP-Port: 8208

    Mam router Pentagram Cerberus P6331-6 i w zakładce VIRTUAL SERVER

    --Service select mam USER DEFINED (nie wiem czy trzeba tam coś wybrać!!!)
    --PROTOCOL mam TCP
    --Public Start Port wpisuje 9348
    --Public End Port wpisuje 9348
    --Mapped Private IP Address wpisuje MOJE IP ktore pokazuje sie gdy wpisze do Uruchom->CMD->ipconfig
    --Mapped Private Port wpisuje 9348

    Po tych ustawieniach jest to samo, tzn żółte strzałki na eDK2 i KAD. Zapore firewall wyłączyłem.

    Włączyłem też w eMule UZYJ UPnP do konfiguracji portów. W Virtual Server jest jeszcze DMZ, czy tam trzeba coś wpisać?

    Bardzo bede wdzięczny za pomoc!
  • Poziom 43  
    Trzeba przekierować 2 porty oraz przydzielić IP kompowi na stałe czy to poprzez DHCP Static czy z palca.
  • Poziom 24  
    A czy w zakładce- Advanced
    Setup/Firewall - Firewall i SPI masz na disabled?
  • Poziom 22  
    W zakłądce Firevall mam to co na zdjęciu.
    Livebox nie chce połączyć po wi-fi 2 laptopa.

    Czyli port UDP 8208 musze przekierować tak samo jak na zdjęciu poniżej w zakłądce Virtual Serwer?
    Livebox nie chce połączyć po wi-fi 2 laptopa.