seweryn7701 napisał: Wykręcasz go i wkładasz gładką częścią w otwór, kręcisz wałem aż wpadnie w otwór w kole zamachowym. W tym miejscu ma być początek tłoczenia.
Odkręcasz pokrywkę przed pompą, odkręcasz zdaje się dwie śrubki i kręcisz zębatką do momętu pokazania się na pierwszej sekcji paliwa. Skręcasz i tyle.
Witam o ile mogę coś dołożyć ,otóż - otworki w kole zamachowym są dwa , pierwszy [kręcąc wałem w prawo ] wskazujący na początek wtrysku a drugi GMP pierwszego cylindra . Teraz musisz ustawić tłok przed suwem pracy [zawory zamknięte ] . Zdejmujesz przewód z pierwszego wtrysku , kręcąc wałem w prawo [ bardzo powoli ] obserwujesz kiedy pojawi sie paliwo w pierwszej sekcji pompy , oczywiście do tej operacji potrzeba dwóch osób [jeden kręci wałem a drugi obserwuje początek wtrysku] . Ja dla usprawnienia wyjmuje jeszcze pierwszy wtrysk i wtedy dokładnie znam położenie tłoka przed GMP , choć ostatnio ustawianie na znaki nic nie dało , ponieważ dostałem ciągnik do ustawienia po remoncie pompy i jak się później okazało pompa dla poszczególnych cylindrów podawała w innym momencie 1 cylinder ustawiony na 10 mm przed GMP to 2 cylinder podawał już 3 mm przed GMP , 3 -ci 6 mm przed GMP a 4-ty na 0 w GMP . Pompę oddałem do ponownej naprawy [ oczywiście komuś innemu ] i jest gicio Pozdrawiam Zbigniew