Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Obraz na ekranie zewnętrznego monitora DSUB pulsuje

rednaxelA 25 Lut 2011 17:54 1571 5
  • #1 25 Lut 2011 17:54
    rednaxelA
    Poziom 10  

    Trzeba sie przyjrzeć ale cały czas na ekranie zewnętrznego monitora latają mi jaśniejsze paski - po paru godzinach głowa boli od tego jak 150.

    Zauwazylem ze efekt ustępuje jak odłącze zasilacz od laptopa - jak laptop jest na bateri to mam gładki czysty obraz na zewnetrzym monitorze.

    Mam ten problem na laptopie Compal FL90 - podłączanym do przeróżnych monitorów - problem występuje na monitorach WSXGA+ i FullHD (testowalem kilka modeli Acerów i Benq) - mam stara 17 XGA (LCD oczywiscie) tam jest OK.

    Probowalem roznych ustawien częstotliwości i kolorów - nie pomaga nic.

    Kolega ma Dell620 i na DSUB ma taki sam problem, na DVI (przez stacje dokująca) już nie.

    I mam pytanko - co sie dzieje - zasilacz w lapku do wymiany? Jakis filtr/listwe czy UPSa kupić? Wyciagnac z piwnicy i przyniesc do biura stary kondycjoner zasilania do Rubina?

  • #2 25 Lut 2011 18:56
    Mariusz Raczek
    Poziom 28  

    Jeśli możesz sprawdź na baterii, bez zasilacza sieciowego.
    Jak problem nie ustąpi prawdopodobnie sieje któraś przetwornica na płycie głównej laptopa co można stwierdzić oscyloskopem.
    Pozdrawiam.

  • #3 26 Lut 2011 09:03
    rednaxelA
    Poziom 10  

    Kurcze myslalem ze jak koles na innym laptopie ma podobny problem na tym samym gniazdku zasilajacym to cos w zasilaniu do sprawdzenia.
    bede musial serwisu poszukac jakiegos w taim razie.

    Sprawdzalem na telewizorze LCD z taka sama rozdzielczoscia jak w biurze - obraz jest OK

  • #4 09 Cze 2011 21:53
    McSimus
    Poziom 9  

    Witam, mam podobny problem, czyli pulsowanie przy lapku na zasilaniu sieciowym. Monitor Eizo S2241 podpięty pod Tosię Satellite A100-192 - oczywiście po analogu.
    Czy przy podłączeniu zewnętrznego monitora po cyfrze ten problem też występuje?

  • #5 10 Cze 2011 19:56
    rednaxelA
    Poziom 10  

    Wymieniłem laptopa - problem nierozwiązany.

    Ale tak jak pisałem kolega na DVI miał czysty obraz na DSUB latały paski na Dell 620

  • #6 01 Lis 2012 19:29
    McSimus
    Poziom 9  

    Zmieniłem lapka na nowego Della z wyjściem DVI i po problemie. Taki gordyjski supełek.

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME