Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Port Firewire nie wykrywa kamery DV / Win7 x64

26 Feb 2011 17:33 9147 9
Eltrox Hurton
    Anonymous
    Level 1  
  • Eltrox Hurton
    krawiec77
    Level 15  
    a masz kolego zainstalowane oprogramowanie do przechwytywania wideo ?

A jak tak to jakie ?
  • Eltrox Hurton
    Anonymous
    Level 1  
    Anonymous
    Level 1  
    irondick
    Level 31  
    Też miałem podobny problem pod Pinnaclem. A windows wykrywa chociaż kamerę jak podłączasz?
    Anonymous
    Level 1  
    jankolo
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    Czy masz właściwy kabel firewire? Czy sprawdzałeś swoją kamerę na innym komputerze z portem firewire?
    irondick
    Level 31  
    Ja też miałem parę problemów gdzie niewidzialna była kamera.
    Pierwszy problem rozwiązał serwis bo padł port (polecam kable z ferrytem na końcówkach i sprawdzenie masy na obudowie wtyczek oraz masowanie kamery do obudowy kompa przed podłączeniem), natomiast drugi problem rozwiązał taki sposób:
    Menadżer urządzeń/urządzenia do obrazowania/wybrać kamerę wykrytą przez system/PPM właściwości/sterownik aktualizuj/przeglądaj mój komputer.../pozwól mi wybrać z listy sterowników..../odznaczyć pokaż zgodny sprzęt/z okna producent wybrać JVC a z okna model - cyfrowy kamkorder wideo firmy JVC kliknąć Dalej/kliknąć TAK /nastąpi aktualizacja sterownika uruchomi się pinacle i w zakładce Importuj pojawi się cyfrowe urządzenie wideo i można sterować kamerą, w taki sam sposób zmienić kontroler hosta 1394 zgodny z OHCI na kontroler hosta 1394 zgodny z OHCI(starszy) ,żeby uzyskać obraz podczas importu z kamery.
    Może się coś przyda.
    Anonymous
    Level 1  
    irondick
    Level 31  
    Chodzi mi o to aby były połączone elektrycznie oba końce kabla na metalowych obudowach. Nie wszystkie kable tak mają. Sprawdź miernikiem. Wtedy zanim połączą się końcówki kabla z portem nastąpi umasowienie kabla i tak samo przy rozłączaniu masa będzie odłączona na końcu.