Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nokia N95 tylko mrugnie LCD i czasem "test mode"

challenger-PL 27 Feb 2011 01:53 2216 8
    challenger-PL
    Level 11  
    Witam, Był podobny temat w gsm początkujący lecz tam okazała sie bateria mam N95 z takimi objawami ze jak wciska sie on tylko mrugnie lcd i podświetlenie klawiszy i nic zero reakcji na ładowarkę itp. Z tym ze jak pare razy wciśnie sie on off to czasem na nie podświetlonym lcd widać napis NOKIA i wyżej "test mode" . Nie komunikuje sie z boxem z tego co słyszałem. Bateria nie orginalna lecz sprawdzana na działającej N95. Procek ram oraz betty lekko potraktowane fluxem i wygrzane. Jakieś pomysły co dalej? Ewentualnie jaki układ pierwszy prze kulkować?
  • Helpful post
    Redgy
    Level 33  
    Spróbuj najpierw zarzucić flasha Pheonix'sem po death usb. Wrzuć z niego loga.

Sprawdzona wersja.

Zrób tak samo dla twojego produktu rm-159 wcześniej pobierając odpowiednią paczkę oprogramowania (koniecznie najnowszą).
    challenger-PL
    Level 11  
    Ok czyli sofcik? Bo ja jestem w serwisie od HW od softu kto inny wiec jutro podziałamy. Dziekuje za wskazówki. Pozdrawiam
  • Helpful post
    Pocieszny
    Level 38  
    Test mode sugeruje, że masz jakiś problem w okolicy linii BSI, możliwe że jakaś korozja albo coś.
    Redgy
    Level 33  
    Dlatego soft po usb. Jak wrzuci i dalej test mode to należy prześledzić linie BSI wedle schematu w poszukiwaniu zwarć.
    challenger-PL
    Level 11  
    Czyli Avilma? podgrzałem ja i teraz nawet nie mignie wiec dobry trop :) trzeba bedzie zrobić nowe kuleczki. Czy lepiej podmienić układ jak panowie myślą avilma często siada czy to dość trwały układ?
  • Helpful post
    wiśniowy18
    Level 33  
    Po co flashować ? test mode mówi samo za siebie tak jak napisał ktoś wyżej że to jest coś z linia BSI
    challenger-PL
    Level 11  
    Nie działaliśmy nic z softem bo niby wcześniej wgrywali bez skutku. Z tego co widze linia BSI nie jest chyba jakaś skomplikowana od złącza bateri do avilmy? Tak czy tylko patrze na jedna strone?