Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

XSARA II nie odpala PILNA pomoc potrzebna

MarcinViper 27 Feb 2011 14:08 3274 4
    MarcinViper
    Level 16  
    Witam,
    mam nagły problem z autem Citroen XSARA II silnik 1.4 8V LPG. Odpaliłem żeby podjechać na chwile do biura, odpalił bez problemu. Jak juz przyjechałem na miejsce zatrzymałem wyłączyłem silnik chciałem podjechać bliżej niestety auto mi juz nie odpaliło:( akku jest prawie nowy zresztą światła etc działają nie kręci rozrusznikiem, słychać jak pompa paliwa działa, przekaźnik w okolicach kierowcy po lewej na dole przełącza się. Sprawdziłem bezpieczniki Ok.
    Na wyświetlaczu coś mi się pojawia ale niestety nie bardzo wiem co bo jest juz nie wyraźny...
    Czasem miałem taką sytuacje że po pierwszym przekręceniu kluczyka auto nie odpaliło (cisza) dopiero za drugim razem, ale myślałem że może za szybko chciałem odpalić, i immobilizer nie zaskoczył jeszcze czy coś...
    Proszę o pilną pomoc bo jestem uziemiony w biurze:( Co mogło się stać??
    misiozol
    Level 33  
    Rozrusznik odmowil posluszenstwa .
    MarcinViper
    Level 16  
    Hej, dzięki za szybką odpowiedź.
    Jak to sprawdzić żebym miał pewność na 100%?? Nie powinien rozrusznik coś kręcić próbować??
    Postaram się odczytać komunikat z wyświetlacza tylko on chyba po francusku jest:(
    misiozol
    Level 33  
    A jak rozrusznik bedzie krecil jak jest popsuty ? Chcesz 100% pewnosci na sznurek i do warsztatu tam ci na 100% powiedza co jest .
    MarcinViper
    Level 16  
    Hej, no tak ale jest niedziela więc warsztat to rzecz poza zasięgiem dzisiaj...
    Idę popatrzeć jeszcze raz, spróbuje odpalić na po pych.

Ok na po pych odpalił, zostawiam go pod warsztatem mechanika, a do domku z buta albo zadzwonię po kogoś.