Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot 307 2.0 hdi 90KM Odcięty zapłon/świecące kontrolki

macko-126 28 Feb 2011 13:23 6275 3
    macko-126
    Level 2  
    Witam . Posiadam Peugeota 307 2.0hdi 90 koni(siemens) 2001 rok.
    Niedawno pojawił sie problem a mianowicie zaświeciła sie kontrolka auta w poślizgu(czasami gasła a czasami nie) oraz komunikat ABS fault, następnie po jakiś 6 dniach wyskoczył komunikat o niskim stanie płynu hamulcowego. Oczywiście sprawdziłem to i trochę brakowało wiec zaraz dolałem, ale komunikat nadal pozostał wiec sprawdziłem stan klocków i jest wszystko ok. W piątek natomiast wyskoczył komunikat ABS fault, braking fault oraz o niskim stanie płynu hamulcowego, komunikat STOP i obrotomierz i prędkościomierz zaczął wariować aż w końcu przestało działać i świeci sie kontrolka akumulatora . Żeby to jeszcze nie był koniec wczoraj nie chciał prawie odpalić dopiero po długim kręceniu odpalił , natomiast dzisiaj juz kompletnie nie chciał odpalić tak jakby mu odcięło zapłon ? Prosze o jakieś porady sugestie pozdrawiam
    heretapawel
    Level 23  
    kolego na 100% masz uszkodzony alternator,napraw albo oddaj do naprawy i wszystko wróci do normy:D
    macko-126
    Level 2  
    aha zapomniałem jeszcze doda ze auto jak sie dobrze nie nagrzeje czasami gaśnie po naciśnięciu sprzęgła
    macko-126
    Level 2  
    heretapawel to jednak nie alternator

AUTO NAPRAWIONE -USZKODZONA POMPA ABS