Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Prosze o opinie - zestaw do zabudowy

bsh83 28 Feb 2011 14:03 2687 2
    bsh83
    Level 1  
    Witam,
    Po analizie forum wybra³em zestaw do zabudowy, jednak przed zakupem chcia³bym przedstawic go do zaopiniowania wraz z kryteriami jakie kierowa³y wyborem:

Sprzet Producent Model

P³yta Mastercook I4DE64LS
    Piekarnik Bosch HBB73C450E
    Zmywarka Bosch SRV55T43EU
    Lodówka Bosch KIS 38A51
    Pralka Elektrolux EWG 14550 W
    Mikrofalówka Bosch HMT85GR53

Co sk³oni³o mnie do takiego wyboru:

Ca³y zestaw mia³ byæ Bosch'a, jednak ich modele p³yt i pralek do zabudowy mnie nie przekonaly.

P³yta - wygodne sterowanie, wskazniki ciepla. Nie u¿ytkowa³em jeszcze p³yty indukcyjnej i nie wiem co jest wa¿ne, ta ma fajny wyglad :)
    Piekarnik - ma byc na wózku, koniecznie pyroliza.
    Zmywarka - 45cm, bez panelu, wska¼nik czasu do zakoñczenia, prosta i bez miliona programów
    Lodówka - wola³bym wy¿sz± (jednak cie¿ko znale¿æ), dolny zamra¿alnik, szukalem czegos z komor± 0 ale bosch ma tylko KIF38A40 w rozs±dnej cenie - wózek na dole ogranicza pojemno¶æ na "standardowe" produkty.
    Pralka - do zabudowy w kuchni, generalnie wybór jest kiepski
    Mikrofalówka - chyba przep³acam za bosch'a, ale zale¿y mi na wygl±dzie bo ma byæ bezpo¶rednio na piekarniku. Generalnie mikrofalówka ma miec grill'a, byæ pojemna i niezawodna.

Bud¿et na ca³o¶æ - oko³o 13.000zl

Co my¶licie o takim zestawie?
    JohnnyBlaze
    Level 15  
    Sprzêty jak najbardziej s± dobrze dobrane. Je¶li chodzi o lodówki do zabudowy ,to 177-178cm. to jest max.
    Proponujê jeszcze sprawdziæ lodówkê Gorenje RKI55298,jest tañsza,ma bardzo dobry uk³ad ch³odniczy,komorê 0,cyrkulator powietrza.
    zwyk³y cz³ek
    Level 20  
    p³yta - proponowa³bym IDE64ZS lepiej wyposa¿ona i daje wiecej mo¿liwo¶ci
    piekarnik - rozwa¿y³bym MF-880ATCX to jedna z najlepiej wyposa¿onych pyroliz na rynku
    zmywarka - dobry wybór
    lodówka - Johnny dobrze mówi, popatrz te¿ na gorenje, a skoro to zabudowa to i tak nie bedzie widaæ jakiej to marki. Jak bêdziesz mia³ lodówkê we wnêce i chcesz mieæ du¿± to mo¿esz popatrzeæ na LCB-1020FNF, ale wcze¶niej poka¿ sposób zabudowy meblarzowi, ¿eby ci powiedzia³, czy da radê zlicowaæ fronty, bo ta lodówka ma specyficzny sposób zabudowy, montuje siê j± podobnie do zmywarek.
    pralka - ok., mo¿esz te¿ popatrzeæ na t± PBD-1064
    mikrofalówka - jak siê zdecydujesz na piekarnik mastercooka to MM-245GEX lub MM-23GEX + ramka ME4-23X
    Co do niezawodno¶ci to za 150 z³/szt. mo¿esz sobie kupiæ do mastercooka gwarancjê na 5 lat i masz spokój.