Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

WiFi, router TP Link TL-WR740N. Nie łączy z Internetem.

Norman24781 28 Lut 2011 18:51 7049 5
  • #1 28 Lut 2011 18:51
    Norman24781
    Poziom 1  

    Witam wszystkich Forumowiczów . Mam pewien problem z siecią bezprzewodową. Chciałbym na wstępie dodać , że jestem absolutnym laikiem w dziedzinie elektroniki a tym bardziej w dziedzinie komputerów.
    Mój problem jest następujący:
    Zakupiłem niedawno Router TP Link TL-WR740N. Internet mam z Vektry. Posiadam tylko i wyłącznie laptopa , którego chciałem podłączyć do sieci bezprzewodowej. Włożyłem płytę dołączoną do routera. Wszystko zrobiłem zgodnie ze wskazówkami. Następnie wszedłem w przeglądarkę wpisałem nr. Ip routera następnie hasło i login. Na tej stronce również zrobiłem wszystko zgodnie ze wskazówkami. W prawym dolnym rogu na pasku zadań posiadam ikonke od sieci bezprzewodowej. Wchodzę w nią podłączam się do utworzonej przeze mnie sieci. Napisane jest , że jestem połączony z tą siecią ikonka karty bezprzewodowej świeci się na zielono ( chyba tak powinna) , ale gdy wchodzę w przeglądarkę i chce wejść na obojętnie jaką strone nie chce mnie połączyć. Nie wiem w czym jest problem. Mam nadzieje , że mi pomożecie :) Liczę na szybką i konkretną podpowiedź. Z góry dziękuję.
    Pozdrawiam,
    Norman24781[b]

    0 5
  • #2 28 Lut 2011 19:32
    Kuniarz
    Poziom 36  

    Nie wiem jak Vectra, ale często konfigurowałem routery pod INEA i tam internet przydzielany jest określonym MAC-adresom kart sieciowych. Czyli albo dzwonisz do operatora i prosisz o zmianę MAC, podając adres routera po stronie WAN, albo używasz klonowania MAC.

    0
  • #3 28 Lut 2011 20:17
    Qukac
    Poziom 19  

    Zazwyczaj jak się już ustawi sieć na routerze to należy odpiąć kabelek od router-komputer i zrestartować komputer.Po tej operacji się wifi powinna teoretycznie działać.

    0
  • #4 28 Lut 2011 21:09
    Usunięty
  • #5 28 Lut 2011 21:50
    macnico
    Poziom 10  

    Witam
    mam identyczny problem
    po wifi nie ma internetu z vectry
    mam linksysa dwl-1120 Ap
    jak ustawić ???
    chodzi jako ruter po lanie dhcp ustawione na client enabled

    jakieś pomysły lub sugestie??

    -1
  • #6 18 Mar 2011 11:29
    macnico
    Poziom 10  

    witam
    swoj problem rozwiązałem
    sprawdziłem jakiego dns dostaje jak mam modem vectry i wpisałem go na sztywno do AP
    wszystko działa

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo