Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot206 1.4benz.'02 czesciowy brak zasilania,nie odpala,

Albus 28 Feb 2011 23:34 3458 2
  • #1
    Albus
    Level 21  
    Witam wszystkich i uprzejmie proszę o pomoc i cenne uwagi.

    Auto to::
    Peugeot 206 1.4benzyna , 2002r. hatchback, komputer silnika to Magneti Marelli IAW 48P2.76 , moduł zasilania BSM B2 .

    Problem z zasilaniem a mianowicie - brak świateł mijania ( kierunki,awaryjne , długie i postojowe oraz STOP działają i klakson też dziala) nie dziala wentylator dmuchawy, wycieraczki ,



    i co najważniejsze : nie odpala silnik - brak oznak życia tzn nie slychac pompy paliwa , rozrusznik oczywiscie kręci.

    Podłączałem go pod Peugeot Planet i co się okazuje nie łączy się z kalkulatorem silnika , a z innymi się łączy ( w BSI brak błędów , w Airbag pokazuje błąd -brak informacji o prędkosci auta błąd stały i nie da sie skasować. W wyświetlaczu wielofunkcyjnym błąd dotyczacy braku stałego + ( coś w tym stylu)
    w module "przelaczników pod kierownicą" blad dotyczacy braku predkosci auta,

    Sprawdzałem bezpieczniki, napięcia po stacyjce . Robiłem test elementów wykonawczych i o dziwo światła mijania się zapalają , wycieraczki działają. brak błędów też w bsi bo mam podejrzenie że może uszkodzony? ale dlaczego wogóle nie łaczy sie z kalkulatorem silnika ?(

    Pomóżcie proszę, dla mnie dziwna sprawa i nie radzę sobie z tym już. Może ktoś konkretnym schematem poratuje? bo może problem w zasilaniu magneti jest - wiem ze w brazowej wtyczce na pinie b4 jest 12V bo tyle sie udalo wywnioskowac z mojego schematu .
  • Helpful post
    #2
    colin555
    Level 27  
    instalacja przewalona zasilająca do ecu albo sterowanie przekaznika zasilającego
  • #3
    Albus
    Level 21  
    usterka usunięta - uszkodzony kabel i wymieniony bsm pomogły.