Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pralka mastercook pfe-73 migające diody

blondas505 02 Mar 2011 22:01 4102 1
    blondas505
    Level 9  
    witam
    Mam problem ze swoją pralką jest to mastercook pfe-73 programator bez wyświetlacza po załączeniu zaczynają mrugać dwie diody na zmianę, ta od płukania i od końca programu, nie wiem co to oznacza. Wiem że gdy sprawdzałem grzałkę to przez przypadek dotknąłem ochronnego z fazowym przez żarówkę (próbówka z żarówki). Pierwszym problemem prawdopodobnie była grzałka, bo podczas prania nie nagrzewała wody i się rozłączała po około 3 minutach jak zaczynała prać. A teraz po dotknięci mrugają te dwie diody. Nie wiem od czego zacząć, programator nie ma żadnych śladów zwarcia. Proszę o szybką pomoc.
    blondas505
    Level 9  
    Rozwiązałem problem z pralką. Był banalnie prosty, po prostu pompka ssąca nie wypompowywała wody, miała takie luzy, że słychać było, że się kręci i nic więcej. Pompkę wymieniłem i wszystko jest ok. Jeszcze chciałbym dodać, że nie trzeba kupować całego filtra, wystarczy sam silnik z wirnikiem. Tą tylną cześć, która jest na zatrzaski, w sklepie dobraliśmy i wyszło to dużo taniej, bo tak za pompkę kompletną wołano 70zł, a ja zapłaciłem 30zł. Pozdrawiam.