Ten "dodatkowy układ" to przetwornica "step-up", zaprojektowana na PEŁNĄ moc wyjściową prądnicy - co zwykle jest kilkadziesiąt razy więcej, niż moc, jaką "obrabia" regler.
Zamienił stryjek ...
Zamienił stryjek ...
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereprezzess wrote:Czy prądnica z prawidłowo zamontowanymi magnesami i po zastosowaniu regulatora, z którym współpracowała będzie w stanie prawidłowo ładować akumulator 12V 120Ah przy obrotach rzędu 1000/min.?
prezzess wrote:Byłbym usatysfakcjonowany gdyby wspomniany akumulator 12V 120Ah udało się naładować w ciągu 6 dni, żeby tylko jeden raz w tygodniu móc przez około 2h pobierać prąd o natężeniu max 35A.
Quote:rozwieje może ktoś jeszcze moje obawy czy zalanie żywicą odsłoniętych drutów nie spowoduje zwarcia ??
piorek9 wrote:zalewając strator okazało się że miałem troche mało żywicy i na następny dzień po otwarciu formy pojawiły się pęcherze powietrza pod włóknem.
Kupiłem nową żywice [ http://lega.abc24.pl/default.asp?kat=-3&pro=190517 ] (inną niż wcześniej) odpowiedni utwardzacz do tej żywicy to "nadtlenek benzoilu".
Jednak po żywicy którą użyłem jako pierwszą został mi utwardzacz "nadtlenek metyloetyloketonu". (oczywiście wcześniej nie wiedziałem że to inny niż ten którego potrzebowałem).
strzykawką wypełniłem ubytki , niestety minął już dzień a żywica nie zastygła. jedynie lekko zgęstniała. (fakt że temperatura w pomieszczeniu ma około 10/15 stopni, ale ta pierwsza zastygła tego samego dnia)
są szanse że żywica jeszcze zwiąże ??
ps. czytałem wypowiedz gościa z innego forum, który miał podobną sytuacje i potraktował laminat palnikiem, podobno mu pomogło .