Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Texa Poland
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Mondeo mk3 2,0tdci 115kw przestał palić padły wtryski

06 Mar 2011 11:53 2740 3
  • Poziom 2  
    Witam użytkowników mondeo tdci mam taki problem z moim mundkiem zaczęło się od delikatnego stukania na zimnym silniku przy obrotach 1500-2500 po jakimś czasie zaczął gorzej palić,w końcu zaczął stukać cały czas przy tych obrotach mimo to że się rozgrzał zgasiłem auto i to był koniec nie chciał więcej palić. podjechał do mnie mechanik z komputerem i pokazało mu usterkę wtryskiwacza więc je wykręciłem i zawiozłem do sprawdzenia okazało się że padły w nich zaworki więc zostały zregenerowane po zamontowaniu auto odpaliło trochę kopcił i rzucało silnikiem lecz po chwili wszystko się unormowało i zaczął ładnie pracować byłem w siódmym niebie sielanka minęła następnego dnia po przejechaniu około 30kilometrów zapalił się serwis i samochód zgasł myślałem że to normalne bo przecież wtryski muszą się za adoptować odpaliłem i chodził normalnie po kolejnych 10km stracił moc ale nie paliła się kontrolka więc go zgasiłem i zapaliłem ponownie było okey zaparkowałem i po jakiś 15 minutach chciałem go odpalić niestety po włożeniu kluczyka świecił się serwis samochód odpalił ale nie równo pracował dowlokłem się do domu i znowu przestał palić zrobiłem łącznie 50km. Oczywiście po regeneracji wtrysków był wymieniony filtr paliwa.Ponownie auto było podłączone pod kompa i pokazały się trzy błędy P1000,P2088 i jeszcze jeden ale nie pamiętam kodu P2088 odpowiada ponoć za usterkę wtrysków czy to możliwe że padły na nowo w tak krótkim czasie jeśli ktoś ma na mój problem pomysł to proszę o pomoc.
  • Texa Poland
  • Poziom 26  
    Czy nie lepiej kupić nowe wtryski?! A tak nawiasem tankuj na sprawdzonych stacjach.
  • Texa Poland
  • Poziom 2  
    Nowe wtryski nie wchodzą w grę ponieważ to koszt kolosalny około 1600zł za sztukę

    Dodano po 4 [minuty]:

    a w ogóle to dzisiaj próbowałem odpalić i zapalił bez problemu i pracował normalnie tylko po jakiejś chwili gasł sam nie wiem co o tym myśleć chyba dam wtryski jeszcze raz do sprawdzenia
  • Poziom 26  
    Sprawdź czy silnik otrzymuje odpowiednią ilość paliwa. Wygląda na to, że nie. Sprawdź szczelność zasilania.