Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brak kontaktu między komputerem a monitorem.Chyba w

Los Alamos 07 Mar 2011 11:24 1158 4
  • #1 07 Mar 2011 11:24
    Los Alamos
    Poziom 2  

    Witam. Wiem że ten temat był już wałkowany wiele razy,ale mój problem żadnego nie dotyczy. A więc problem zaczął się gdy próbowałem wgrać nowy bios.Po resecie kompa pojawił się właśnie taki problem jak w temacie.Okazało się że nie wgrałem biosa tylko jakiś plik.I tu pytanie-co mam zrobić żeby komp znowu chodził? Niedawno miałem taki sam problem i wina leżała w zasilaczu.Po wymianie wszystko było ok aż do tego restartu.Reset biosu nic nie dał.
    Mój sprzęt:
    płyta główna:gigabyte k8vt800
    procesor: amd sempron 3000+
    zasilacz chieftec gps-450a (chodzi 3 dni)
    2 dyski twarde: samsung 500gb i maxtor 160gb
    jedna płytka ramu 512 mb kingstona
    karta graficzna: geforce 6200 (chodzi 4 dni)

    0 4
  • #2 07 Mar 2011 11:38
    narkoholik
    Poziom 30  

    Wydaje mi się że temat był wałkowany (szukaj pod uszkodzony bios lub ułańska fantazja) i zazwyczaj kończy się w serwisie.

    Niektóre Gigabyte z (dual/virtual) bios pozwalają na naprawę po włożeniu nośnika (w FAT16/32) z oryginalnymi sterownikami i bios i resecie zworką.
    Ale jeżeli nic nie widzisz na monitorze to raczej serwis.

    0
  • #3 07 Mar 2011 12:59
    Los Alamos
    Poziom 2  

    No niestety ta płyta nie na ani virtual ani dual biosa.Przeczytałem że da się wgrac bios z czarnym ekranem,ale tego nie zrobię bo nie mam sterowników do płyty i-czego serdecznie mi brakuje-stacji dyskietek.Oddam go do serwisu,niech specjaliści się z tym głowią.

    0
  • #4 20 Mar 2011 10:00
    Los Alamos
    Poziom 2  

    Komp przyszedł z naprawy no i wyszło że to bios.Piszę bo ktoś może mieć z tym problem.Powyżej podana płyta miała wlutowaną (!)kostkę biosu i nie dało rady wymienić jej na nową kostkę :| W serwisie założyli nową płytę główną i po kłopocie.

    0
  • #5 20 Mar 2011 15:41
    Booxeer
    Poziom 1  

    a ja mam inny problem inne pytanie troszke.
    Mianowicie mam kompa z plyta gigabyte GA-G31M-S2L
    garafa zintegrowana, wlozylem inna karte od kumpla tez gigabyte sprawdzic czy jego chodzi po podlaczeniu komp sie wlaczylm dioda niebieska jest ale juz nie zalacza monitora niema zasilania w usb z tylu. Na monitorze jedynie dioda swieci przez chwile zolya/zielona pozniej pomaranczowa jak by komp wylaczony byl. Po wyjeciu karty ponownym podlaczeniu kompa problem pozostal. Co moze byc przyczyna itp ??????
    z gory wielkie dzieki

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo