Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Exus v9000 nie mogę wyłączyć trybu serwisowego

07 Mar 2011 18:38 925 1
  • Poziom 2  
    Witam!

    Mam problem z wyłączeniem trybu serwisowego w alarmie Exus v9000 zamontowanym w Hyundaiu S-Coupe 1.5 GT Turbo.

    Problem wygląda następująco:
    Na pilocie LCD widnieje ikonka trybu serwisowego coś takiego (ZZzzzz...),
    dioda od alarmu na szybie pali się cały czas ciągłym światłem, nie mruga,
    znalazłem guzik do restartu trybu serwisowego.
    Próbowałem go zrestartować tak jak pisali w instrukcji, początkowo guzik nie reagował, lecz po chwili zaczął reagować, po wykonaniu czynności takich jakie były napisane w instrukcji alarm zasygnalizował dźwiękiem i kierunkami udany przebieg trybu serwisowego, ale dioda dalej pali się cały czas ( nie mruga).
    A na pilocie cały czas widnieje ikonka trybu serwisowego i działa tylko zamykanie i otwieranie zamka.
    Operacje powtórzyłem jeszcze raz ale nic to nie dało alarm cały czas jest w trybie serwisowym i nic nie działa po za zamykanie i otwieraniem autka. :(



    Proszę o pomoc jeśli ktoś się spotkał z takim przypadkiem.

    Z góry dziękuje ;)

  • Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    maffiapl napisał:
    ...Proszę o pomoc jeśli ktoś się spotkał z takim przypadkiem...

    Dokładnie z takim przypadkiem się nie spotkałem, ale kilka różnych usterek tego Chińskiego super systemu już się zdażyło. Padały elementy elektroniczne wewnątrz centrali alarmu. Nikomu nie montowałem tego alarmu, ale miałem okazję kilka demontować z samochodów. Ogólnie - nie polecam tego systemu.