Witam
Mam zamiar kupić myjkę i w sumie już prawie wybrałem.
Wybrałem sobie X-Range K 5.700
Parametry ma takie:
Wydajność tłoczenia [l/h]: 460
Moc [W]: 2100
Ciśnienie [bar]: 20-140
Kosztuje 1 100 zł
No i powstał mi problem, bo jest jeszcze taka sama tylko trochę większa X-Range K 7.400
Parametry ma takie:
Wydajność tłoczenia [l/h]: 600
Moc [W]: 3000
Ciśnienie [bar]: 20-160
Kosztuje 1 720zł
Oprócz tego ma trochę dłuższego węża.
Głównie chodzi mi o różnicę w ciśnieniu max. Jedna ma 140 druga 160 bar.
Ponieważ nie mam doświadczenie w korzystaniu z tych urządzeń to nie wiem czy te 20 barów to dużo i czy będzie to odczuwalne. Jeśli by to odnieść do różnicy w cenie to różnica jest spora i spora powinna być też różnica w ich pracy. Poradźcie czy warto jest dołożyć te 620zł żeby mieć mocniejszą o te 20 barów ciśnienie.
Z jednej strony te 620zł to dużo, ale z drugiej jak mam zaoszczędzić i się później wurzać to wole dołożyć. Co o tym myślicie ? 20 barów będzie dużo ?
Mam zamiar kupić myjkę i w sumie już prawie wybrałem.
Wybrałem sobie X-Range K 5.700
Parametry ma takie:
Wydajność tłoczenia [l/h]: 460
Moc [W]: 2100
Ciśnienie [bar]: 20-140
Kosztuje 1 100 zł
No i powstał mi problem, bo jest jeszcze taka sama tylko trochę większa X-Range K 7.400
Parametry ma takie:
Wydajność tłoczenia [l/h]: 600
Moc [W]: 3000
Ciśnienie [bar]: 20-160
Kosztuje 1 720zł
Oprócz tego ma trochę dłuższego węża.
Głównie chodzi mi o różnicę w ciśnieniu max. Jedna ma 140 druga 160 bar.
Ponieważ nie mam doświadczenie w korzystaniu z tych urządzeń to nie wiem czy te 20 barów to dużo i czy będzie to odczuwalne. Jeśli by to odnieść do różnicy w cenie to różnica jest spora i spora powinna być też różnica w ich pracy. Poradźcie czy warto jest dołożyć te 620zł żeby mieć mocniejszą o te 20 barów ciśnienie.
Z jednej strony te 620zł to dużo, ale z drugiej jak mam zaoszczędzić i się później wurzać to wole dołożyć. Co o tym myślicie ? 20 barów będzie dużo ?