Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Cyfrowy Polsat - brak sygnału

Aveepus 09 Mar 2011 21:35 16044 12
    Aveepus
    Level 9  
    A więc tak. Mam platformę CP. Kabel sprawny, konwerter sprawny, dekoder sprawny, a jednak dalej jest brak sygnału. Jakość sygnału niska. Ustawienia talerza były chyba wszystkie, a dalej nic. Z centrali mówią, że to wina u mnie, a nie z płatnością.
    Jaki może być problem?

Nie ten dział. W tym dziale Instalacje antenowe :
    Zagadnienia związane z doborem anten oraz prawidłowym prowadzeniem instalacji, podział sygnału na kilka odbiorników, instalacje TV naziemnej oraz kablowej. Nie dotyczy TV SAT.

Regulamin pkt 8,3 . [SP5ANJ]
    lord232!
    Level 27  
    A skąd stwierdzenie że dekoder sprawny i konwerter? Czy kolega go gdzieś sprawdzał? Skoro wszystko sprawne to jedynie pozostaje ustawienie anteny.
    Aveepus
    Level 9  
    Dekoder był sprawdzany w punkcie sprzedaży, a konwerter jest nowy. No ustawienia były przeróżne i lipa.
    lord232!
    Level 27  
    Masz brak sygnału czy niski poziom sygnału? Konwerter że nowy ale może ma defekt? Kabel jak sprawdzałeś? Jeśli wszystko ok to masz antenę do ustawienia.
    Aha to nowa instalacja?
    Aveepus
    Level 9  
    Brak sygnału. W ustawieniach jest pokazany niski poziom sygnału (zerowy). Kabel nowy, instalacje dobre... No ustawienia... No niby to jest jedyne rozwiązanie, ale też coś nie tak.
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    A sprawdziłeś choć, czy przewód masz dobry, czy ot tak, sobie piszesz?
    Aveepus
    Level 9  
    tak. Przewód był sprawdzany u sąsiada i wszystko ok.
    lord232!
    Level 27  
    Jaki masz tuner? Może głupie pytanie ale chyba nie podłączasz przewodu antenowego do złego gniazda w tunerze ( out ) ?
    Aveepus
    Level 9  
    HOTBIRD.. No rozumiem, że zdarzają się tacy ludzie, ale ja do nich nie należę ;) Wszystko jest podłączone dobrze. To było tak, że w niedzielę 2 tyg temu do południa wszystko działało.. wieczorem jak włączałem tv już było źle.
    lord232!
    Level 27  
    A od tej pory kiedy wszystko padło zmieniłeś konwerter?
    Aveepus
    Level 9  
    Tak i przewód również.
    SP5ANJ
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    Regulamin pkt 8,3 .

Cyfrowy Polsat - brak sygnału