Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Pralka whirlpool AWG 650 - około 15V na cewkę elektrozaworu

Bogdanzamosc 27 Paź 2004 20:15 2618 6
  • #1 27 Paź 2004 20:15
    Bogdanzamosc
    Poziom 9  

    mam problem z pralką, jakim cudem mam na elektrozaworze tylko 15V ? i jak odkręca się filtr, za skarby wyjść nie chce, będę wdzięczny za informacje

    0 6
  • #2 27 Paź 2004 20:30
    Paw_el

    Specjalista AGD

    Witam.
    Niestety zbyt późno zauważyłeś że do filtra trzeba zaglądać od czasu do czasu, możesz mieć faktycznie problem z wyjęciem bez uszkodzenia obudowy jak często się zdarza klientom.
    Jeśli zeszła Ci nakrętka musisz lekko podwarzyć z dwóch stron filtr małymi wkrętakami i probować wyjąć. Powodem tego zjawiska jest przyklejenie kamienia lub coś mechanicznego co utkwiło w filtrze. Powodzenia.

    0
  • #3 27 Paź 2004 20:34
    Bogdanzamosc
    Poziom 9  

    wielkie dzięki, a co może być z tym niskim napięciem na cewce zaworu pobierania wody? pralka nie funkcjonuje, brak napięcia - brak widy- pełny STOP

    0
  • #4 27 Paź 2004 20:51
    zayzayer
    Specjalista AGD

    Z tą pompą to raczej nic na siłe. Najlepiej rozebrać ją "od tyłu"
    Te 15V oznacza,że wogule nie ma napięcia. Sprawdź, czy pralka wiruje, jezeli nie to szukac przyczyny w układzie hydrostatu.

    0
  • #5 27 Paź 2004 22:02
    skryn
    Admin grupy AGD

    zayzayer napisał:
    Z tą pompą to raczej nic na siłe. Najlepiej rozebrać ją "od tyłu"
    Te 15V oznacza,że wogule nie ma napięcia. Sprawdź, czy pralka wiruje, jezeli nie to szukac przyczyny w układzie hydrostatu.


    Pralka ta, to sprawdzony sprzęt (mało nietypowych awarii). Zrób jak kolega radzi.
    Pozdrawiam.
    PS. Jeżeli nie wiesz co to układ hydrostatu, to sprawdź taki biały zbiorniczek pod spodem zbiornika oraz czarny wężyk, co do niego dochodzi i wychodzi do hydrostatu (muszą te części być drożne). Sam hydrostat (część pod panelem, gdzie jest programator) po dmuchnięciu w niego musi "klikać".

    0
  • #6 27 Paź 2004 23:01
    TFX
    Poziom 20  

    Czołem!Sprawdz jeszcze pompe wylewajaca wode (czy ie uszkodzone uzwojenie)
    pozdrawiam TFX

    0
  • #7 28 Paź 2004 09:45
    Bogdanzamosc
    Poziom 9  

    wielkie dzięki, dziś wieczorem się tym sprzętem zajmę

    0