Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
PCBway
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Router Linksys wag200g nie działa brak połączenia

10 Mar 2011 10:28 2294 5
  • Poziom 2  
    Witam . Jakiś tydzień temu mój router działał pięknie bez zarzutów , teraz aktualnie dno .. Mój problem polega a tym , że diody ( Internet migają i DSL ) raz się włączają raz gasną za to 3 inne diody od (Power i wireless i od kabla internetowego ) świecą stale ... Dokładnie jest tak podłączam router wchodzę na strone 192.168.1.1 ... Podłączam ok git na 5 min chodzi internet i router .. a po 5 min co ? te dwie diody wyłączają się i migają co tzn ( wyłączają się na 4-5 sek i włączają ) ..Prosił bym o szbką pomoc .
  • PCBway
  • Specjalista Sieci, Internet
    Ile lat ma router ?

    Sprawdż zasilacz:
    - albo weż inny zasilacz o takim samym napięciu i równej lub większej wydajności prądowej
    - albo pomierz napięcie zasilania przy podłączonym routerze i porównaj ze znamionowym jakie winno być.
  • PCBway
  • Poziom 2  
    Router ma jakies 2 lata dostałem go od kumpla w pełni sprawny on jest ..

    PS: Jestem bardzo zielony w tych sprawach .. Jak bedziecie tłumaczyć to bardziej jasniej /..

    Dodano po 50 [minuty]:

    Na ile % to wina zasilacza ?


    Posiadam 2 zasilacze jeden od linksysa (oryginalny)
    2 od NETGEAR

    Oryginalny opis:
    Pri 230V ~50 Hz 60mA
    Sec 12V 500mA 6VA

    A ten zasilacz od NETGEAR :
    Input: AC 230V~50Hz
    OUTPUT : AC 18V~1000mA 18VA



    Który bedzie lepszy i czy może byc do routera linksys zasilacz od netgear ?

    I czy to może pomóc w problemie jeżeli nie to co ?
  • Poziom 12  
    Ten od NETGEAR się nie nadaje, bo nie dość, że daje na wyjściu 18V, to jeszcze zmiennego (AC). Linksys potrzebuje 12V stałego (DC). Najlepiej poszukaj zasilacza, który daje na wyjściu 12V DC i ma wydajność prądową powyżej 500mA.
  • Poziom 2  
    Ale czy to pomoże ?
  • Poziom 12  
    xPatryk23 napisał:
    Ale czy to pomoże ?


    Jeśli zachowanie routera wynika z problemów z zasilaniem, to tak :) Z opisu można wywnioskować, że może tak być... ale to trochę wróżenie z fusów, więc może ale nie musi :)

    A tak w ogóle, to mam ten sam model Linksysa i właśnie zerknąłem na jego zasilanie - zarówno zasilacz ma wydajność 1A, jak i przy gnieździe zasilania wyraźnie jest napisane 12V DC 1A.

    Zatem Twój "oryginalny" zasilacz jest o połowę za słaby...