Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nagrywarka Bluewin tv300 .Bios ładuje się do połowy i reset itd

A_k 10 Mar 2011 10:35 1360 5
    A_k
    Level 15  
    W czasie uruchamiania ścieżka postępu START ładuje się do połowy, startuje twardy dysk i po chwili reset i od początku ale dysk pracuje wówczas cały czas . Po zdjęciu i włączeniu zasilania ładuje się przy migającej diodzie na czerwono .dochodzi do momentu time synch obraz włącza się na 1 kanale ale niezsynchronizowany i nagrywarka wyłącza się .Nie zapala się wówczas zielona dioda przy procesorze z radiatorem . Czasami dochodzi do końca i nagrywarka działa przez kilka minut ale znika fonia i nie reaguje na pilota. Zasilacz jest w porządku, napięcia prawidłowe bez śmieci .Czy jest to problem z softem czy z hardem czy można z tym jeszcze coś zrobić.
    kkrispl
    Level 10  
    Ale co ty robisz? wgrywasz bios do dysku czy do nagrywarki?... Odłącz dysk i zrób update biosa systemu.... a może nie łyka ten bios takiego dysku, sprawdź opis
    A_k
    Level 15  
    Nagrywarka działała prze 2 lata cały czas z tym samym dyskiem.Dyk wymieniłem na inny czysty a i bez dysku też nie startuje.
    chmiel28
    Level 13  
    Niestety mam to samo. Moja nagrywarka startuje pokazuje sie program i potem zanika fonia i juz od tego momentu nie reaguje na pilota i po pewnym czasie sama sie restartuje.Rozwiązałeś problem?.
    chmiel28
    Level 13  
    Wydaje się że problemem była mała ilość na dysku. Po inicjacji nagrywarki zaczynałą tworzyć timeshift i zawieszała sie (nie można było wtedy usunąć nagrań ponieważ przy każdym wejściu w menu tworzony był timeshift) Po podłączeniu dysku nagrywarki do komputera i usunieciu kilku nagrań nagrywarka ruszyła. Przed usunięciem nagrań na dysku było ok. 10GB wolnego. Zastanawiam się dlaczego nagrywarka nie usunełą starych nieflagowanych nagrań. Timeshift ustawiony był na 30min i Auto-Hoch. teraz jest 5 min i Auto-normal. Być może opisane problemy nie powstają gdy dysk nie jest sformatowany?
    A_k
    Level 15  
    Nie jest to problem dysku ponieważ mój dysk włożyłem do nagrywarki kolegi i działa. A jego nagrywarka działa też bez dysku oczywiście nie można nic nagrać tylko jest podgląd zaprogramowanych kanałów, działa jako tuner.