Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Vygis-box, nie można połączyć się z boxem.

Jeżyk-1 11 Mar 2011 22:32 2497 13
    Jeżyk-1
    Level 25  
    Witam mam problem z połączeniem się z boxem vygis.
    Biorę connect port (17) i wyskakuje :
    cann't open divace COM17. Zmieniałem opcję emulatora i automatycznego wyszukiwania portu ale co mi to da jak nie wiem jaki mam ręcznie podać :(
    Mam wersję 1,61 i może być już chyba stara bo support też nie chce się włączyć :(
    Ktoś może doradzić ?
    Jeżyk-1
    Level 25  
    Przeinstalowałem jeszcze program i nadal to samo :(
    A długi czas boxa nie używałem ale pamiętam wcześniej wszystko działało :(
    dugikamionka
    Level 23  
    Jesli chodzi ci o vygis to nie dajesz port com tylko wybierasz z listy rs232 Vygis Interference i dajesz connect port i działą
    Jeżyk-1
    Level 25  
    Tam gdzie wybiera się nr portu jest COM od 1 do 200 i na końcu nie ma tego o czym piszecie
    tu scren gdzie szukam tego portu:
    Vygis-box, nie można połączyć się z boxem.
    argo16
    Level 25  
    Zaznacz enumerate port po prawej ,lub to drugie nie pamietam dokładnie jak to było .A masz zainstalowany driver rs232-usb ?
    Jeżyk-1
    Level 25  
    Tak mam zainstalowany i już próbowałem kombinować z jedną lub 2 opcją też i nic :(
    fischer8
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    Źle zainstalowane drivery, http://forum.gsmhosting.com/vbb/f282/vygis-tool-box-driver-installation-problem-781888/

Quote:
    Go to :
    http://support.vygis.net and download "USB cable drivers".Use "VPower box drivers for Win XP".Uninstall previous drivers using VSD2XXUn.exe.

Regards,Vygis

One more thing-"USB to RS232 by Vygisoft" you won't find in "Ports"-as it is USB device,you need to look for it in "USB".Anyway mentioned above drivers allow at same time to have USB port and Virtual COM Port-you can select one of them when connecting phone-btw,Virtual Port is even a little faster than "USB to RS232 by Vygisoft".Number of Virtual Port you can find in "Device Manager"-"Ports"-"USB serial port by Vygisoft".At software select this port number and connect phone using this port.
    Jeżyk-1
    Level 25  
    No już tak nie raz zrobiłem i nic widzę że inne programy mają tak jak mówicie a ten ma tylko port 17 i 36 i czasem 36 chwile działa, potem się wywala znów to samo.
    Jeżyk-1
    Level 25  
    I na dodatek na innym PC jest to samo jak świeżo zainstaluje.
    Głównie nie działa mi LGQ_1_73SD pobrany z suportu
    fischer8
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    W module LgQ przeważnie jest wykorzystywany modem telefonu, włączasz telefon, przewód usb i dajesz connect port.
    konrdzik
    Level 22  
    Ja mam zaznaczone enumerate port.Odepnij boxa , wylącz aplikacje ,podlącz boxa spowrotem i jak nie pomoże szukaj winy w driverach.
    arti123
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Z tego co widzę po zrzucie Twojego ekranu, to próbujesz podłączyć KU990. Zrób tak jak napisał fischer8, czyli najpierw włącz telefon, następnie podłącz kabel USB ( nie RJ45 do puszki ! ), poczekaj aż zainstalują się sterowniki, dopiero wtedy odpal program i wybierz właściwy port com :D .
    Kraasnal
    Level 2  
    arti: jesteś wielki :D SERDECZNE DZIĘKI :) męczyłem się cały dzień z KU990, instalowałem i odinstalowałem wszystkie stery, klucze, boxy.
    WYSTARCZY PODŁĄCZYĆ TEL. PRZEZ USB I POCZEKAĆ AŻ ZAINSTALUJA SIE STEROWNIKI I BOX SAM WYKRYJE PORT.