Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

HT-C5500 Samsung polskie napisy

DarkowKor 13 Mar 2011 14:10 3627 1
    DarkowKor
    Level 10  
    Cześć,

mam kino domowe Samsung HT-C5500, które nie odtwarza polskich napisów w divix'ach. Wątek się przewija ale znalazlem tylko obejscie problemu a nie jego rozwiazanie.
    W menu "język" ustawiłem menu ekranowe, menu dysk, napisy jako polskie i mimo to przy odtwarzaniu zamiast ogonkow pojawiają się szlaczki, które są bardzo irytujące. W jednym z wątków znalazłem obejście problemu, zeby kodowanie napisów, zmienić w notataniku na UTF-8. Wtedy napisy działają dobrze. Czy jest jednak możliwość, żeby zmienić coś w ustawieniach w kinie, a nie za każdym razem grzebać w napisach?
    W TV Samsung wystarczy zmienić kodowanie napisow w menu na srodkowoeuropejski i wtedy wszystko działa dobrze.

Proszę o pomoc jeśli ktoś się już zmierzył z tym problemem. Pozdrawiam.
    DarkowKor
    Level 10  
    Problem został rozwiązany i mogę zamknąć wątek.

Do kina podłączony jest TV, również Samsung i mimo systemu Anynet+ (możliwość obsługi urządzeń tej samej firmy jednym pilotem) po wciśnięciu "tools" podczas odtwarzania, w zależność od pilota (kino czy TV) pojawiały się różne menu. Gdy użyłem pilota od kina, pojawiła się opcja "napisy" gdzie można było ustawić kodowanie na Środkową Europę i napisy wyświetlają się tak jak powinny.
    Pozdrawiam.