Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brak internetu po odłączeniu Liveboxa od prądu

14 Mar 2011 12:01 2243 9
  • Poziom 11  
    Witam. Ostatnio zakupiłem Liveboxa i dekoder z neostrady. Podłączyłem, skonfigurowałem i wszystko ładnie chodziło. Internet śmigał jak należy. Ale po odłączeniu od prądu i ponownym podłączeniu internet już nie działa. Komputer łączy się kablem z liveboxem. Diagnozowanie przebiega pomyślnie, lecz gdy wejdę do właściwości sieci w komputerze i kliknę w opcje napraw, to pokazuje: "System Windows nie może zakończyć naprawiania problemu, ponieważ nie można zakończyć następujących czynności: Czyszczenie pamięci podręcznej ARP" Bardzo proszę o pomoc.

    PS Dodam, że gdy łącze się przez modem ZTE Neostrada śmiga jak marzenie
  • Poziom 17  
    Wygląda to na problem sprzętowy. Spróbuj zresetować liveboxa przyciskiem lub przez otwór z napisem reset w który musisz włożyć coś cienkiego
  • Poziom 18  
    a na stronie konfiguracji LB co jest napisane?

    próbowałeś przypisać IP na sztywno ?
  • Poziom 10  
    http://192.168.1.1

    admin
    admin


    Połączenie internetowe Włączona Modyfikuj

    Nazwa użytkownika : .............
    Hasło: .........

    Zastosuj.
  • Poziom 18  
    Login i hasło jakie dostałeś od TP
  • Poziom 18  
    a jaki masz stan połączenia ?

    może to jednak uszkodzenie LB
  • Poziom 18  
    chodziło mi w ustawieniach LB, tam sprawdz stan połączenia,

    a co do braku pobrania IP, przypisz sam IP we właściwościach połaczenia lokalnego na kompie