Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

TOSHIBA Satellite A300D-155 bluetoth

Przemo34a 16 Mar 2011 11:18 1980 6
    Przemo34a
    Level 10  
    Witam serdecznie mam taki problem... otóż od pewnego czasu nie działa mi bluetoth w Toshibie Satellite A300D wczesniej pojawiała mi się ikonka od bluetoth podświetlona na czerwono co oznaczało że jakieś urządzenie było podłaczone właśnie do bluetoth a nie było postanowiłem więc zadzownić do serwisu toshiby i tam mi powiedzieli żebym śćiągnął sterowniki właśnie to bluetoth w moim laptopie po ściągnięciu i zainstalowaniu nawet nie pokazuje się ikonka od bluetoth dodam jeszcze że tym samym przyciskiem na boku obudowy włacza się bluetoth i kartę sieciową i karta sieciowa śmiga bez problemu a bluetoth nie... czy ktoś miał kiedyś taki problem? jeśli tak proszę o pomoc ewentualnie jak to naprawić dziękuję i czekam na odpowiedzi
    jano221
    Level 15  
    Jeżeli masz zainstalowane sterowniki od bluetootha to po włączeniu przełącznika na obudowie o którym pisałeś, dodatkowo bluetooth i wifi włącza się kombinacją klawiszy fn+F8.
    Przemo34a
    Level 10  
    tak wszystko jest właczone bo jak by to było nie włączone mowie tutaj o kombinacji klawiszy to by się nie właczyla karta sieciowa a tak jak mowie karta i bluetoth sa pod jednym przyciskiem
    Przemo34a
    Level 10  
    teraz jest taki problem że jak probuje zainstalować sterowniki to po pewnym czasie prosi mnie o podłączenie urządzenia bluetooth tylko nie wiem po co skoro on jest wbudowany i podłaczony w laptopie proszę o pomoc bo nie wiem już jak sobie z tym poradzić
    jano221
    Level 15  
    Aby wyeliminować uszkodzenie urządzenia można przywrócić system z partycji recovery (wyczyści cały dysk), zainstalować od nowa system (też może wszystko skasować w zależności od wybranych ustawień), lub wykorzystać punkty przywracania systemu.
    Jeżeli żadne z powyższych nie pomoże wtedy można przypuszczać, że uszkodzony jest bluetooth, bądź z płyty głównej wysunęła się wtyczka.
    Odnośnie pierwszego postu. Niebieska ikonka bluetooth z podświetlonym na czerwono B oznacza, że bluetooth jest wyłączony a nie, że są do niego podłączone urządzenia.
    Przemo34a
    Level 10  
    właśnie co do tego że czerwone B oznacza wyłaczone np nie raz tak miałem że jak jeszcze pojawiała mi się czerwona ikonka to jak pracowałem na laptopie to mial przebłyski że literka B robiła się biała i łaczył sie bluetotth co byłem w stanie ocenić właśnie po dzwieku polaczenia czyli co podejrzeać? wypięcie się wtyczki i uszkodzenie blutootha?
    jano221
    Level 15  
    Ja bym zrobił reinstalację windowsa. Taki zabieg najczęściej rozwiązuje najwięcej problemów.