Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Belarus 820, brak ładowania

17 Mar 2011 12:42 3891 7
  • Level 9  
    witam serdecznie mam problem z ładowaniem w belarusie 820 z 2007 roku.
    Problem zaczął się na jesień mianowicie ma ładowanie ale gdy włączę na odpalonym silniku np. światła poziom energii szybko spada, ale gdy je wyłączę poziom energii rośnie do optymalnego poziomu.
    Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
  • Helpful post
    Level 11  
    Mogę się mylić ale stawiał bym na to że przetarty przewód robi zwarcie , sprawdź również lampy czy któryś z kabli nie dotyka masy .

    Dodano po 0 [sekundy]:

    Mogę się mylić ale stawiał bym na to że przetarty przewód robi zwarcie , sprawdź również lampy czy któryś z kabli nie dotyka masy .
  • User removed account  
  • Level 11  
    Gdzieś zwarcie jakieś lub uzwojenie w alternatorze jest przepalone któreś i dostaje obciążenia i brakuje mu ładowania
  • Level 31  
    Czy tam siedzi ten ruski alternator czy magneton z mostkiem bosch? Odpal powłanczaj odbiorniki i zmierz napiecie na wyjściu alternatora.
  • Level 9  
    Witam dzięki za zainteresowanie i postaram się odpowiedzieć na wasze pytania alternator chyba jest ruski napięcie przy włączonych odbiornikach wynosi 16,2 a przy wyłączonych 15,5.
    Sprawdzę te przewody.
    Pasek jest dobrze naciągnięty nawet zmieniłem na nowy.
    A jak sprawdzić czy uzwojenie jest przepalone.
  • Level 9  
    Dzięki panowie za pomoc ale sam znalazłem przyczynę mianowicie Jeszcze raz obejrzałem wszystkie kable od ładowania i wyczyściłem wszystkie złącza kabli i to pomogło teraz wszystko jest OK bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam.