Witam, widziałem podobny temat ale nikt nie pomógł tamtej osobie... Mam podobny problem.... Zakupiłem sobie centralkę z możliwością sterowania zamkiem centralnym i możliwością odpalania z pilota... Mam dwa przekaźniki które podają plusy (jeden od zapłonu, drugi od rozrusznika) Pytanie gdzie wpiąć sie z kablami... Tematu immobilisera nie poruszajmy ponieważ chce zrobić następujący manewr... Karta będzie na stałe włożona a pomysł zabezpieczenia auta jest ale nie chce go opisywać bo nie o to chodzi... W każdym bądź razie chciałbym otrzymać fachowe odpowiedzi ( nie krytykowanie, że jest to idiotyczny pomysł, że auto będzie narażone na złodzieja, że immobilisermusi być itp) Chce tylko wiedzieć gdzie wpiąć się z kablami. Myślałem o tym żeby pogrzebać gdzieś przy czytniku kart Np. kabel z przekaźnika 12V podaje na któryś z kabelków przy czytniku (zapala sie zapłon) a kabel od rozrusznika z 12V podaje na któryś z kabelków przy przycisku START STOP. Nie wiem czy dobrze myśle dlatego zwracam się do fachowców....Pozdrawiam i proszę o pomoc