Witam pisałem już kilka tematów na forum jednak nie uzyskałem pomocy bo chyba trochę pomieszałem.
W kilku słowach opiszę jaki jest obecny stan radia:
- po podłączeniu zasilania (2 plusy, 1 minus) na panelu radia zapala sie dioda od czuwania
- gdy próbuje uruchomić radio pozostaje ono na czuwaniu (żaden przycisk nie reaguje)
Co było wymienione:
- wcześniej z powodu braku dźwięku w radiu wymieniłem końcówkę mocy HA13158A
- kilka dni temu przestał działać wyświetlacz wiec wymieniłem tranzystor A1706 na dostępny zamiennik 2SB 892.
Po tej operacji zaczęło działać podświetlenie panela jednak nie działał wyświetlacz
- wczoraj wlutowałem układ scalony BA3918 wyjęty ze sprawnego radia SONY i radio teraz po podaniu napięcia przechodzi w stan czuwania i nie włącza sie.
Co może być tego przyczyna i jak to sprawdzić.
Każda pomoc mile widziana.
W kilku słowach opiszę jaki jest obecny stan radia:
- po podłączeniu zasilania (2 plusy, 1 minus) na panelu radia zapala sie dioda od czuwania
- gdy próbuje uruchomić radio pozostaje ono na czuwaniu (żaden przycisk nie reaguje)
Co było wymienione:
- wcześniej z powodu braku dźwięku w radiu wymieniłem końcówkę mocy HA13158A
- kilka dni temu przestał działać wyświetlacz wiec wymieniłem tranzystor A1706 na dostępny zamiennik 2SB 892.
Po tej operacji zaczęło działać podświetlenie panela jednak nie działał wyświetlacz
- wczoraj wlutowałem układ scalony BA3918 wyjęty ze sprawnego radia SONY i radio teraz po podaniu napięcia przechodzi w stan czuwania i nie włącza sie.
Co może być tego przyczyna i jak to sprawdzić.
Każda pomoc mile widziana.