Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Silicon ultimate ARS i pare pytań

drinkweb 30 Oct 2004 00:48 2384 3
Relpol
    drinkweb
    Level 11  
    Witam.
    Mam problem z instalacją alarmu Silikon ultimata ARS. Mam instrukcję zakładania alarmu jest niekompletna, ponieważ niema o niej wzmianki o kablu podłączanym do hamulca ręcznego, przez co nie wiem do czego on służy. Podobnie jest z kablem do drzwi kierowcy „+” Do czego on jest?
    Czy w tym modelu jest możliwość otwierania tylniej klapy z pilota? Szukałem wyjścia na siłownik, który to obsłuży, ale nie znalazłem. A w instrukcji użytkownika jest opisana taka funkcja.
    W instrukcji jest wzmianka o pomarańczowym kablu do domykania szyby, a w alarmie jest on połączony z diodą, przez co niemożna do niczego go podłączyć. Czy jest taka funkcja?
    Dzięki za ewentualną odpowiedź.
  • Relpol
    CameLeonFX
    Level 12  
    witam. tu masz schemat wraz z instrukcją (kompletny, lecz po angielsku)
    tam masz wszystko opisane. jeśli chodzi o otwieranie tylnej klapy jak i domykanie szyb (tzw. "komfort") alarm silicon ultimate ars tego nie ma.
    Attachments:
  • Relpol
    kzaw
    Level 27  
    Kabel drzwi kierowcy + służy do uaktywniania funkcji przypominania. Do drzwi można go tylko podłączyć w momencie gdy na krańcówkach występuje +. Wtedy niedomknięcie dzrwi spowoduje ośmiokrotne piknięcie syrenki. Jeżeli na krańcówkach występuje - to można ten przewód wykorzystać jako przypomonanie o niezgaszonych światłach, czyli podłączyć go do przewody + na którym pojawia sie + gdy światła są włączone. W momencie gdy wysiądziemy i zostawimy włączone światła a będziemy uzbrajać alarm syrena piknie 8 razy.Jeżeli masz podłączony ten kabel pod hamulec ręczny to po przekręceniu kluczyka w stacyjce w pozycję acc i spuszczeniu ręcznego hamulca centralny zamek zamknie się, po wyłączeniu stacyjki i zaciągnięciu hamulca ręcznego otworzy się.To samo dzieje się jeśli masz podłączony przewód do kontrolki światła stop. Po naciśnięciu pedała hamulca gdy kluczyk jest w pozycji acc zamek zamyka się , i odwrotnie.
    drinkweb
    Level 11  
    Dzięki za dopowiedź.
    Czyli ten alarm niema drugiego kanału. Ale są chyba jakieś silikony z 2 kanałem?
    Jeszcze jedno. W instrukcji tego ASRa jest napisana, że w alarmach z 2 kanałem uruchamia się ten właśnie kanał przez przytrzymanie przycisku otwierania przez 3 sek. Jak tak robie to po 3 sek. słychać jakiś przekaźnik. Może jest to wyjście, tylko ustawia się je przez te zworki pod klapką? Co o tym myślicie?