Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung UE40C6000 podłączenie routera wifi

badboy23 21 Mar 2011 10:09 12920 8
    badboy23
    Level 27  
    Witam, posiadam TV Samsung UE40C6000 i telefon też Samsung i5800 wiem że jak dokupię kartę wifi USB samsunga, będę mógł wykorzystać AllShare do przesyłania obrazu z komórki na ekran TV. Moje pytanie brzmi: czy jak podłącze pod Złącze Ethernet (LAN) w TV routera wifi tez będę mógł wykorzystać AllShare?
  • Helpful post
    slawo_n
    Level 12  
    pewnie. i to w różnej konfiguracji przesyłania danych.
  • Helpful post
    slawo_n
    Level 12  
    skonfigurowałeś sieć? TV musi mieć przydzielony adres, nawet jeśli pozostałe urządzenia chodzą na domyślnym (DHCP). No iszyfrowanie wszędzie ustawione-o ile jest (nawet w TV). Włączasz Allshare w i5800 i jak nie wyskoczy brak połączenia z siecią to musi być ok. Ja obecnie walczę z aplikacją pilota. W tv masz opcję włączenia zdalnego (innego) pilota którym jest komórka z aplikacją wykryta w sieci (Samsung Remote lub inne). Ale nasz telefonik nie ma rozdzielczości WVGA 640x800 i jest lipa. Jakbyś się za to wziął i się uporał-pisz
    pozdrawiam

Dodano po 2 [minuty]:

....tak teraz sprawdzam, to musi być włączone allshare w komórce
  • Helpful post
    slawo_n
    Level 12  
    ale mi tak nie chodziło z telefonem.
    pozdrawiam
    badboy23
    Level 27  
    slawo_n wrote:
    ale mi tak nie chodziło z telefonem.
    pozdrawiam

To znaczy że mam w routerze ustawić stałe IP i w TV wpisać?

Przykład
    ROUTER:
    IP: 192.168.0.101
    Maska: 255.255.255.0
    Brama: 192.168.0.1
    DNS: 192.168.0.1

TV:
    IP: 192.168.0.100
    Maska: 255.255.255.0
    Maska: 192.168.0.1
    DNS: 192.168.0.1
    slawo_n
    Level 12  
    Witam
    Ja mam tylko TV z przypisanym IP, oczywiście w tej samej podsieci co DHCP przypisał routerowi.
    Na Twojej konfiguracji powinno to chodzić.
    Spróbuj najpierw tak:Zainstaluj Samsung PC Share Manager i w nim powinieneś zobaczyć swój TV. Koniecznie musisz "zezwolić" urządzeniu na połączenie. Udostępnisz w tym sofcie pliki (filmy, zdjęcia)- ustawisz zmieniony stan(ważne), i po wejściu w media na TV będziesz miał te pliki.
    Już po wstępnych ustawieniach PC Share i uruchomieniu powinno wyskoczyć okno w TV w lewym dolnym rogu z nazwą kompa.
    Jeśli na tym sofcie Ci zadziała (a mi to chodziło bez większych problemów) to z All Share też nie będzie problemów.
    pozdrawiam
    slawo