Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

router tp link wr740n "weryfikacja ustawień routera zakonczona bledem"

21 Mar 2011 12:15 15672 17
  • Poziom 9  
    witam,
    chciałem zainstalowac router zeby miec internet w palku przez wifi i po kablu na stacjonarnym...
    caly czas internet mialem podlaczony do stacjonarnego kompa za pomoca usb.
    internet mam z kablowki multimedia, czyli mam staly adres ip. Przy instalowaniu routera nie do konca wiem jakie polaczenie wybrac - dynamiczne, stale. wiec wybralem stale i dalej robilem wyszystko wg instrukcji.

    Przy weryfikacji ustawien routera pojawil sie blad ktory jest na zdjeciu ponizej.

    Kto wie o co chodzi?? i jak to rozwiazac?
    router tp link wr740n "weryfikacja ustawień routera zakonczona bledem"

    prosze o pomoce.

    Dodano po 2 [minuty]:

    moze musze wybrac ze uzywam stalego adresu ip??

    Obrazek poprawiłem, gdyż był zamieszczony niezgodnie z instrukcją, natomiast proszę poprawić post pod kątem poprawności językowej. Regulamin punkt 3.1.13 [piterus99]
  • Moderator - Sieci, Internet
    dms-one napisał:
    witam,
    internet mam z kablowki multimedia, czyli mam staly adres ip.


    Pierwsze nie implikuje drugiego. Poza tym stały i statyczny to tez dwie różne sprawy. Pokaż wynik komendy "ipconfig /all" przy połączeniu "po staremu". Jeśli dotąd na komputerze nie musiałeś nic ustawiać w konfiguracji IP, ustaw na WAN "dynamic IP", zapisz zmiany i zrestartuj zasilaniem modem i router.
  • Poziom 1  
    witam,

    posiadam ten sam problem co kolega, rozwiązałeś może już problem?
    też posiadam internet od multimedia, w tym momencie zmieniłem router i chciałem nowy zainstalować, problem w tym, że wyskakuje komunikat jak u kolegi powyżej,
    jak zmienić ewentualne IP na WAN?

    zaznacze ze wczesniej instalowalem router kilka modeli nizszy i nie bylo prpoblemu

    prosze o pomoc, wskazowki

    router: wr 1043nd
  • Moderator - Sieci, Internet
    Jak wejdziesz w interfejs konfiguracyjny routera (wpisz IP bramy w przeglądarkę, prawdopodobnie 192.168.1.1), to zobaczysz, co się obecnie z nim dzieje, czy dostał jakieś IP, czy nie, co zanotował w logu pracy, będziesz mógł tez dokonać całej konfiguracji.
  • Poziom 2  
    Witam
    Mam bardzo podobny problem. Dzisiaj odebrałem router TP LINK WL-740N, chciałem go podłączyć szeregowo z ruterem TD-W8901G, oczywiście najpierw adsl W8901G. Ten pierwszy działa bez zarzutu, jednak nowy TL740N ma problemy . Gdy instaluje z płytki jakieś ustawienia do rutera na końcu wyskakuje mi błąd "weryfikacja routera zakończona błędem". a ustawiając poprzez HTML normalnie ustawia mi wszystko, jednak nadal internetu nie mam, ip:0.0.0.0 .
    Internet mam z neostrady.
    Jeśli ktoś może to niech da jakąś instrukcję jak na to zaradzić czy coś, jeśli czegoś nie dodałem to napiszcie.
  • Moderator - Sieci, Internet
    "Połączenie szeregowe" to jak rozumiem połączenie WAN nowego router do LAN tego wcześniejszego. Zapewne masz tą samą podsieć na LAN obydwu routerów. Zmień adres LAN nowego routera, a dokładnie trzeci oktet adresu,czyli jeśli masz ustawiony na LAN routera adres 192.168.1.1, zmień go na np. 192.168.2.1
  • Poziom 2  
    Wielkie dzięki:) już po kłopocie
  • Poziom 9  
    Powracam... heh ;/

    udalo sie zainstalowac router :)
    chodzil az milo :)

    Lecz musialem zrobic format dysku i teraz musze od nowa instalowac to wszystko i znowu mam problem z tym modemem. Juz instaluje przez przegladarke, wpisuje adres ip, bramy robi sie reboot i nigdzie nie mam internetu, wiec robie tak jak to podaja w instrukcji: najpierw kopiuje MAC robie reboot tez nic... wiec dalej w instrukcji pisze zeby zmienic adres lan wiec zmieniam na np. 192.168.21.1 i dalej nic... czy ktos wie co jest grane? moze musze w ktoryms momencie wylaczyc wszystko i wlaczyc jeszcze raz ? rece mi opadaja, bo mecze sie juz 3 godziny...
  • Moderator - Sieci, Internet
    Nie rozumiem, co u Ciebie ma format dysku komputera do zmian w ustawieniach routera... Wystarczyło prawdopodobnie zainstalować sterowniki karty sieciowej i by poszło. Wyłącz teraz wszystko, włącz najpierw modem, za jakieś 2 minuty router, potem komputer. Podaj standardowe dane, czyli zrzut statusu routera i konfigurację IP komputera.
  • Poziom 9  
    "Podaj standardowe dane, czyli zrzut statusu routera i konfigurację IP komputera."

    hmm domyslam sie ze chodzi tutaj o wpisanie dobrego ip i maski ? dobrze mysle, bo nie mam pojecia o routerach...
  • Moderator - Sieci, Internet
    Nie, jeśli chcesz jakiejś dalszej pomocy, to po tym resecie zrób screena ze statusu routera oraz wynik komendy "ipconfig /all" i wrzuć na forum.
  • Poziom 9  
    router tp link wr740n "weryfikacja ustawień routera zakonczona bledem"

    tu mam ip bo tylko tak moglem zrobic
    a co do zrzutu z routera to niestey nie moge wlaczyc w przegladarce "strony" do instalowania routera ;/

    Dodano po 3 [minuty]:

    i tak jak pisalem przy wybraniu w przegladarce opcji "quick setup" wpisuje adres ip i maske podsieci i wszystko idze tak jak powinno. resetuje kompa, router modem lecz nadal nie mam internetu na stacjonarnym ani na lapku chociaz tu i tu jestem podlaczony do sieci a przynajmniej tak mi pokazuje na monitorze ;/
  • Moderator - Sieci, Internet
    Coś nie tak masz połączone... W tej chwili masz prawdopodobnie podłączony komputer bezpośrednio do modemu, bądź przez porty lan routera.
    Co do wyniku "ipconfig /all" - uruchamiasz wiersz poleceń (cmd), wydajesz polecenie (ipconfig /all), z menu prawego klawisz myszki - "oznacz", zaznaczasz tekst, <Enter> - kopiuje do schowka - a ze schowka na forum
  • Poziom 9  
    Salomon już jakoś podłączyłem wszystko :) Wielkie dzięki za chęć pomocy!

    Krzyk troszkę przyciszyłem [piterus99]
  • Moderator - Sieci, Internet
    Szron, który osadził się na mojej szklanej kuli w związku z ostatnimi warunkami atmosferycznymi nie pozwala mi do niej zajrzeć. Podaj zatem więcej szczegółów, w czym tkwi problem, co już zrobiłeś i jak wygląda sytuacja obecnie.
  • Poziom 2  
    mam problem z ruterem, nie mam połączenia z internetem. Próbowałam róznych kombinacji opisanych poniżej , ale szczeże mówiąc nie specjalnie wiem , co w tych ustawieniach powinno się znależć aby było ok.

    Nie podoba mi się, fakt że w NETWORK/WAN mam :
    wam conection typ: dynamic IP
    IP Addres 0.0.0.0
    subnetmasc 0.0.0.0
    default gatewey 0.0.0.0

    Co radzicie , ratunku...