logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung LE32B350 - Zasilacz BN44-00289B, skaczące napięcia, TV się nie włącza

mimelektronik 22 Mar 2011 15:52 1794 4
REKLAMA
  • #1 9308626
    mimelektronik
    Poziom 26  
    Ocena: 59
    samung le32b350 chassis n76a zasilacz razem z inwerterem bn44-00289b
    trafiła do mnie sztuka z nieprawidłowo działającym zasilaczem tv wogóle się nie włącza ,napięcia główne po wtórnej stronie skaczą 5v od (2v-5v),13v(7v do 13v) z plyty głównej sw_pw 0v, sw_inv też ok 1v też pływa
    to samo dzieje się też po pierwotnej stronie przetwornicy-zasilanie każdego z układów pływa ,sieciowe też od 300-370
    posprawdzałem wszystkie elki wręcz podstawiłem,większośc elementow jak rezystory wysokoomowe,transoptory tl431,zenerki,wszystko wygląda ok,żadna kość nie wykazuje zwarcia już niewiem czego się czepić -wszędzie skaczą napięcia
    po odpięciu wtyki od płyty głównej od zasilacza podświetlenie załącza się cyklicznie co 1 sekunde i tak samo wszystkie napięcia skaczą w zasilaczu
    tv przy pierwszym podłączeniu jak do mnie trafił uruchomił się na 5 minut i się wyłączył

Przypominam, że na tym forum obowiązują zasady poprawnej pisowni. Regulamin pkt 15. Proszę wszystko dokładnie poprawić lub usunę. [@m]
  • REKLAMA
  • #2 9318894
    Dvb-sat
    Poziom 11  
    zostaw to ludziom własciwym , błądzisz !......
  • REKLAMA
  • #3 9321158
    mimelektronik
    Poziom 26  
    Ocena: 59
    Zauważyłem że po przerwie kilkugodzinnej bez zasilania telewizor się włącza na kilka minut i działa prawidłowo,następnie wyłącza sie i znowu "pompowanie" wszystkich napięć (działa tylko rano)potem już sie nie uruchamia
    podstawiłem zamiast ice3br0665 - ice3b3065 po tym zabiegu telewizor się włącza prawie za każdym razem po chwili ostygnięcia na minutę ,dwie (czym dłużej stoi niewłączony tym dłużej działa).kośc zimna nie grzeje się ,parametry widze ma podobne -porównałem aplikacje
    W trakcie tej chwili kiedy działa wszystkie napięcia prawidłowe żadnych tętnięć
    Po odłączeniu płyty głównej od zasilacza uruchamia się zasilacz i podświetlenie mniej więcej na tak samo długo jak i z płytą główną z czego wnioskuje ,że problem tkwi w zasilaczu ,inwerterze,bądż w matrycy-niestety nie posiadam takiej do podstawienia
    Napięcia na sieciówce skaczą od 300- 370 w czasie poprawnej pracy około 375
    zasilanie fan7530 7 pin skacze 1-6v w czasie poprawnej pracy 15,7v
    zasilanie ice3br0665 8pin skacze 15-18v w czasie prawidłowej pracy 18v,jedynie na 1 pinie napięcie stoi 2,5v -rezystory 1m i zenera przy nie podstawione
    być może błądze,ale po to jest chyba to forum żeby ktoś mnie na prawidłową ścieżke naprowadził
  • REKLAMA
  • #4 9321370
    Dvb-sat
    Poziom 11  
    software + zasilacz nowy o ver nastepnej/ostatniej ! wiecej niestety nie moge pisac (autoryzacja)...
  • #5 9321418
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1987
    Słowo się rzekło - regulamin pkt 6, 15.

Jasne, autoryzacja!
    Do tej pory na tym sofcie i zasilaczu działał poprawnie. I naprawiony, będzie działał poprawnie.
    Ale oczywiście, oczywiście .... można wersję "ulepszoną" włożyć. Roboty zero, kaska leci.
REKLAMA