Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fiat Cinquecento-montaż obrotomierza

rogra 31 Oct 2004 00:17 17526 12
    rogra
    Level 13  
    witam,wie ktoś może czy są jakieś problemy z instalacją elektryczną w cinquecento,ponieważ chcę zmienić licznik od cinquecento sporting z obrotomierzem,czy będzie on działać czy trzeba cos przerobić w instalacji???
    Danieloos
    Level 25  
    Witam ja mam w CC 700 obrotomierz analogowy i nie było z tym zadnego problemu przewód do zlicznia impulsów mam podpięty pod czujnik ktury sie znajduje przy pasku klinowym i działa bez zastrzezeń.Pozdrawiam....
    rogra
    Level 13  
    analogowy to nie ma problemy,ale czy w jak zakładam ten licznik od sportinga ,to czy w instalacji elektrycznej jest już ten kabel do obrotomierza?,bo ja myśle że podłącze wtyczkę do licznika i bedzie działać,kolega ma golfa i orginalnie nie miał obrotomierza,wymienił licznik z obrotomierzem,i bez żadnych przerób czy podłączania dodatkowych kabli,działa mu bez problemu
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    A do którego cieniasa? Bo 700 ma 2 cylindry mniej i wskazania będą przekłamane. Choć gdzieś na necie znalazłem sposób przystosowania obrotomierza ze sportinga do 700. Polegało to zdaje się na wymianie kwarcu we wzorcu, jaki znajduje się w tym liczniku. Ale nie pamiętam, czy trzeba było coś jeszze przerabiać.
    kiciak18
    Level 13  
    troszke odbiegne od tematu, gdzie mozna kupic taki licznik i ile on mniej wiecej kosztuje?? Moglbym jeszcze prosic o dokladna instrukcje zamontowania obrotomierza w cc

z gory dzieki
    Danieloos
    Level 25  
    kiciak18 raczej kup licznik na szrocie lub odkup od kogoś,bo nowy napewno duzo kosztuje,ja mam analog w CC 700 z 93r. jak wiemy tam sie znajduje jeszcze stary typ licznika (czarny nie siwy)rozebrałem ten licznik i diody z obrotomierza zamontowałem tak jak idzie wzkazówka predkościomierza , w tych kwadracikach , pierwszą diode mam podpiętą po włączeniu zapłonu potem 12 szt.juz z obrotomierza EFEKT super.Wygłąda jak fabryczny Ledów użyłem 3mm,jak silnik nie pracuje trzeba się przyjrzec ze jest zamontowany obrotomierz,moze ten pomysł sie komuś przyda.Pozdrawiam...
    kiciak18
    Level 13  
    a jak i gdzie podlaczyc ten obrotomierz??
    Danieloos
    Level 25  
    Rozumie ze masz juz kupiony lub zrobiony obrotomierz
    masa do masy
    +12v po stacyjce
    Sygnalowy wpinasz do czujnika ktory sie miesci przy pasku klinowym na bloku mowimy teraz o CC700
    Danieloos
    Level 25  
    kiciak18
    oto moje GG 502409
    niebedziemy jednego tematu w kółko ciągli
    i nabijali punkty przez nie skompilikowany opis wstępny podłączenia obrotomirza.Pozdrawiam....
    sp sport
    Level 15  
    a moze ktos z was wie jak zrobic zeby obrotek z zegarow cc sporting pokazywał dobre wskazania,mam silnik z fiata 127 poj 903cm3 i zapłon jeszcze na aparacie zapłonowym ,obecnie obrotek pokazuje mi za duze obroty np jak silnik ma wolne obroty to wskazowka pokazuje poł skali.pomocy.
    madmah
    Level 11  
    Witam kupiłem ostatnio CC 700 z 93 r i mam pytanie chce zamontować obrotomierz oddzielnie ( ze nie jest on z zegarami)i moje pytanie brzmi czy nie będzie problemu z podłączeniem go :)
    FalconArigato
    Level 9  
    Danieloos wrote:
    Rozumie ze masz juz kupiony lub zrobiony obrotomierz
    masa do masy
    +12v po stacyjce
    Sygnalowy wpinasz do czujnika ktory sie miesci przy pasku klinowym na bloku mowimy teraz o CC700

Witam, mam pytanie odnośnie tego czujnika indukcyjnego przy pasku klinowym, też mam CC 700 i obrotomierz, ale nie wiem do którego przewodu się wpiąć w tym czujniku, są dwa: granatowy i zielony. Proszę o poradę. Serdecznie pozdrawiam.