Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lenovo Y530 nie włącza się na samej baterii

Endriu400 26 Mar 2011 01:10 3023 2
    Endriu400
    Level 10  
    Witam!
    Posiadam lenovo Y530 jest jeszcze na gwarancji, którego nie można włączyć z samej baterii, po naciśnięciu przycisku power żadnej reakcji, kiedy podłączy się zasilacz uruchamia się normalnie i wszystko działa idealnie, lampki świecą na niebiesko. Ikona baterii pokazuje 97% (podłączony nie ładuje) po odłączeniu zasilacza momentalnie się wyłącza. Cały czas wszystko działało super, bateria wytrzymywała 2-3 godziny. Stało się to nagle, kiedy przy normalnej eksploatacji bateria osiągnęła kilka % naładowania podłączyłem zasilacz do laptopa ale nie włączyłem do gniazda 230V kiedy się wyłączył pojawił się opisany wyżej problem, proszę o pomoc co jest przyczyną bateria, czy płyta główna. W jaki sposób można sprawdzić samą baterię?
  • Helpful post
    michal1568
    Level 12  
    Na baterię masz rok gwarancji od daty zakupu, jak masz jeszcze gwarancje to wysyłaj bo z tego co piszesz to na 99% jest to wina baterii a nie płyty
    Endriu400
    Level 10  
    Na baterię nie mam już gwarancji bo minęło już od dnia zakupu 20 miesięcy, ale diagnoza potwierdza się w większości, że to wina baterii. Bateria podobno to dość skomplikowane urządzenie, które ma wbudowaną elektronikę programowalną odpowiedzialną za ładowanie. Teraz pozostaje mi szukać firmy najlepiej w Poznaniu, lub kogoś kto jest wstanie sprawdzić i wydać opinie w 100%. Jeżeli okaże się że jest uszkodzona to może zna ktoś firmę w Poznaniu, która naprawia baterie bo wytrzymywała od 2-3 godzin a zakup nowej to koszt około 300zł. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Już problem rozwiązany, kupiłem nową baterię i wszystko jest ok, czyli 100% wina baterii