Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Manta 510 MS i problem z wyświetlaniem automapy 6.7

stilo_kielce 26 Mar 2011 21:54 5061 17
  • #1
    stilo_kielce
    Level 13  
    Witam,

    zainstalowałem sobie bez problemów automapę 6.7 POLSKA i niestety mam problem z prawidłowym wyświetlaniem w mancie 510 MS.

    Po kliknięciu w menu nie pojawia się napis prowadź do...

    A jak go już klikniemy i wybierzemy adres, to nic się nie wyświetla i urządzenie się zawiesza.

    W czym może tkwić problem?
  • #3
    stilo_kielce
    Level 13  
    askr wrote:
    Co na to pomoc techniczna automapy?


    Napisałem i czekam. Ewidentnie tak jakby był problem z rozdzielczością
  • #4
    Pontikos
    Level 38  
    ...lub "ewidentnie uszkodzona wersja" eufemistycznie mowiac :) ..przez pirata ;/

    Sprawdz czy problem sie powtarza na oryginalnej wersji DEMO automapy, sciagnietej ze strony producenta.

    Druga ewentualnosc jest taka, ze Manta zostala nieprawidlowo odblokowana, bez wylaczenia zbednych procesow (tylko Rejestr lub sciezka) - i ktorys z nich pracujac rownolegle w tle, zawiesza Automape.
  • #5
    stilo_kielce
    Level 13  
    No i po zainstalowaniu dema również jest ten sam problem, czyli to nie wina instalki.

    Dalej nie wiem co z tym fantem zrobić
  • #7
    AxelNext
    Level 38  
    A masz połączenie z satelitami :?:
    Czy siedzisz w domu na kanapie i masz sufit nad głową :?:
  • #8
    stilo_kielce
    Level 13  
    axelakis wrote:
    A masz połączenie z satelitami :?:
    Czy siedzisz w domu na kanapie i masz sufit nad głową :?:


    Sprawdzałem na powietrzu, złapał fixa bez problemu, ale dalej są takie problemy
  • #9
    AxelNext
    Level 38  
    Podłącz Mantę do komputera, wejdź do niej i skasuj pliki które mają AutoMapa w nazwie. Powinny być dwa pliki.
    Kartę microSD sformatuj i jeszcze raz od nowa zainstaluj AutoMapę (nie pirata, a DEMO) http://www.programosy.pl/program,automapa.html
    Potem włóż kartę do Manty i z tyłu zrób reset pod gołym niebem.
    Do max. 5 minut powinno być wszystko OK.

    Co to fix :?:
  • #10
    stilo_kielce
    Level 13  
    axelakis wrote:
    Podłącz Mantę do komputera, wejdź do niej i skasuj pliki które mają AutoMapa w nazwie. Powinny być dwa pliki.
    Kartę microSD sformatuj i jeszcze raz od nowa zainstaluj AutoMapę (nie pirata, a DEMO) http://www.programosy.pl/program,automapa.html
    Potem włóż kartę do Manty i z tyłu zrób reset pod gołym niebem.
    Do max. 5 minut powinno być wszystko OK.

    Co to fix :?:


    Zrobiłem tak, ale tu nie oto chodzi.

    Za każdym razem gdy instaluje autompaę, w tym także demo, są problemy z rozdzielczością.

    Pod spodem zamieszczam fotki:

    Linki usunąłem. Poprawne wstawianie obrazków: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic595877.html
    [Mirek Z.]
  • #11
    AxelNext
    Level 38  
    Podczas instalacji masz cztery systemy do wyboru.
    Wybierasz ostatni, czwarty, Windows CE 5/6 :?:
  • #12
    stilo_kielce
    Level 13  
    axelakis wrote:
    Podczas instalacji masz cztery systemy do wyboru.
    Wybierasz ostatni, czwarty, Windows CE 5/6 :?:


    Kolego, to wiem od dawna.

    Po raz pierwszy spotkałem się z takimi problemami jak na zdjęciach. I naprawdę nie wiem o co kamam

    PS Spójrz dokąłdnie na zdjęcia. Na ekranie tytułowym nie wyświetla się pole: dostawca map. I jest wiele innych szczegółów. Tak jakby ekran troszkę obcinało..
  • #14
    stilo_kielce
    Level 13  
    axelakis wrote:
    Miałem do niedawna tą Mantę, a wcześniej Mantę 060 i nie wiem jak Ci pomóc.
    Na forum Manty są mądrzejsi magicy także tam szukaj pomocy :D
    http://www.manta.info.pl/viewforum.php?f=138


    I u Ciebie działała bez problemu automapa?

    Jak ja instalowałeś u siebie?
  • #15
    AxelNext
    Level 38  
    Karta microSD w czytniku laptopa i instalacja -> Windows CE 5/6
    Po zakończeniu karta microSD do Maty, w opcjach Manty wybór ścieżki do AutoMapy i uruchomienie.
    To wszystko i działało.

    Manty do laptopa nie podłączałem podczas instalacji bo obecnie nie ma takiej potrzeby.
  • #16
    stilo_kielce
    Level 13  
    axelakis wrote:
    Karta microSD w czytniku laptopa i instalacja -> Windows CE 5/6
    Po zakończeniu karta microSD do Maty, w opcjach Manty wybór ścieżki do AutoMapy i uruchomienie.
    To wszystko i działało.

    Manty do laptopa nie podłączałem podczas instalacji bo obecnie nie ma takiej potrzeby.


    Specjalnie wybrałem się dzisiaj do siostry, żeby skorzystać zjej laptopa i czytnika kart. Sformatowałem kartę->zainstalowałem na niej wersję demo AM-> i co...dalej kicha.

    To znaczy automapa działa i bez problemu łapie sygnał GPS. Prawidłowo pokazuje ulice i budynki. Niestety ma problemy z rozdzielczością, przez co nie da się wytyczyć trasy, bo menu nachodzą na siebie i konieczny jest restart
  • #17
    DrEasy
    Level 1  
    Czy udało się może komuś już rozwiązać ten problem z napisami??
    Mam ten sam problem.
    Nie pomaga instalka ani na kartę ani na pamięć wewnętrzną... Instalacja jest na pewno dobra bo skopiowałem tez działająca z innej nawigacji ale nadal brak niektórych napisów, między innymi prowadzi do, a po ustawieniu trasy się wiesza czyli ten sam problem.....
  • #18
    stilo_kielce
    Level 13  
    Niestety mnie się nie udało rozwiązać tego problemu i w rezultacie sprzedałem to urządzenie