Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Vygis UNI BOX - KF600 flashowanie

zonkil 29 Mar 2011 09:06 1677 12
    zonkil
    Level 31  
    Witam
    Mam problem z obsługą Vygis Uni Box. Nie mogę połączyć telefonu KF600. Posiadam kabel od KE500. Podłączam boxa kablem USB i teraz moje pytanie w które gniazdo podłączam kabel? Przełącznikiem ustawiam MBUS czy FBUS?
    Korzystam z oprogramowania LGI_1_41SC.

Z góry dziękuję za pomoc.
    tino2003
    Admin of GSM Group
    Pierwsze ściąg z supportu instalkę i zmień na nowszą wersję niż LGI_1_41SC a co do ustawień to ja korzystam z boxu furiusa i ustawiam na Fbus.
    sinyvfr
    Level 21  
    Jak bedzies sciagal instalki z supportu to siagnij najnowsza do infineon z koncowka SD, ale pobierz sobie tez LGI_1_84SC- ostatnio na instalce sd nie chcial mi zczytac ks360 a na instalce z sc poszlo bez problemu.Oczywiscie fbus jak kolega wyzej napisal.
    Pozdrawiam
    zonkil
    Level 31  
    Ściągnąłem LGI_1_84SC ustawiam enumerate PORTS klikam port COM 2 daje Connect Port łączy się z portem wybieram model klikam connect phone wyskakuje:
    Quote:
    Connect phone to cable-phone must be ON, if phone can't be powered connect it OFF and press Power ON and keep it pressed until bootloader will start ...

Włączam ON z baterią telefon się włącza. Włączam ON bez baterii i nic. Soft do infineona z oznaczeniem LGQ_1_74SD nie ma na liście KF600.

Dodam, że posiadam tego boxa:
    Vygis UNI BOX - KF600 flashowanie
    Sivyx
    Level 16  
    A jest opcja USB - RS232?? Jeśli tak to na niej spróbuj.
    zonkil
    Level 31  
    Nie mam takiej opcji w żadnej wersji programu. Próbowałem instalować wszystkie rodzaje sterowników. Dalej nie ma takiej opcji.

Dodano po 49 [minuty]:

Możliwe, że box jest źle zaprogramowany czy jest możliwość jego przeprogramowania?
    tino2003
    Admin of GSM Group
    Jakimi kablami podłączasz tego boxa, kablem rs232 i USB?
    jayu0
    Level 37  
    tino2003 wrote:
    Jakimi kablami podłączasz tego boxa, kablem rs232 i USB?

Pewnie rs232 :D
    jayu0
    Level 37  
    A jak odznaczysz "enumerate PORTS" pojawia się "usb-rs232 by vygisoft"?