Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Lucca mp3 po zainstalowaniu złego oprogramowania.

30 Mar 2011 00:08 1657 6
  • Poziom 9  
    Witam.
    Posiadam navi Blaupunkt LUCCA MP3.
    Prawdopodobnie ma zainstalowane oprogramowanie od innego blaupunkta.
    Wygląda to tak że startuje od razu Manufacturing Programs i tak jakby w większej rozdzielczości(nie widać całego menu). Kiedy wgrywam oprogramowanie ze strony producenta (przez kartę pamięci bo navi nie posiada USB) widać napis "OS Update" ale dalej jest to samo. Mogę na niej odpalić program do nawigacji ale też jest obcięty.
    Przeszukałem już chyba całą sieć, męczę ją już z tydzień więc bardzo proszę o pomoc.
    Z góry dziękuje za odpowiedzi.
  • Poziom 38  
    Obawiam sie, ze prawdopodobnie :
    1. zle zidentyfikowales model urzadzenia
    2. zle zidentyfikowales plik do wgrania ze strony Producenta
    3. wgrywasz tylko zawartosc Flash, nie pelne Firmware.

    Najbardziej obstawiam trzecia opcje.
  • Poziom 9  
    Oprogramowanie, które teraz posiadam jest na pewno od tego urządzenia. Tylko teraz pytanie czy to dostępne na stronie producenta to flash czy cała firmware??
  • Poziom 38  
    Jesli zawiera binarki po nazwach: NK, tinynk i XIP, to zawiera takze firmware.
  • Poziom 9  
    Paczka zawiera:
    Foldery:lucca, mapdata, system
    pliki: chain.bin, chain.lst, DRIVERS.bin, NK.bin, TINYK.bin oraz installlucca,
    Instaluje wszystko a jeśli wywalam te bin'y lub podmieniam to pojawia się czarny ekran ale kiedy zainstaluje ponownie stary soft to wszystko wraca do poprzedniego stanu ale tam jest za wysoka rozdzielczość i mam ucięte okna. Wystarczyłoby tylko wejść do windowsa wrzucić jakieś mapy i skonfigurować w tym problem że menu "Manufacturing Programs" mam tak ucięte że nie widzę przycisku "shell".
  • Poziom 38  
    a wiec wypada na pkt 2) - zle dobrane firmware.
    Obawiam sie ze to NIE jest sprawa dobrania plikow obslugi aplikacji, skoro w trybie serwisowym / shell - tez sie problem pojawia.

    sprobuj zainstalowac "same biny" BEZ folderow z oprogramowaniem.
  • Poziom 9  
    Dalej to samo próbowałem z plikami od wersji MP3 i zwykłej.