Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Zniekształcony obraz podczas oglądania filmików.

30 Mar 2011 10:54 6277 10
  • Poziom 8  
    Witam mam taki problem.
    Podczas oglądania filmików obojętnie gdzie np. na Youtube obraz się rozmazuje.
    Wydaje mi się że to wina mojej nowej karty graficznej ATI Radeon HD 4870.
    W AllPlayer już dobrze odtwarza filmy.

    Screen:
    Zniekształcony obraz podczas oglądania filmików.

    Adobe flash player mam zainstalowany najnowszy.
    Na wszystkich przeglądarkach występuje ten sam problem.
    Zainstalowane mam K-Lite Mega Codec Pack 6.5.0
    Sterowniki mam najnowsze Catalyst™ Version 11.2
    Tutaj podaje jeszcze link do filmiku jak to wygląda jak ja oglądam filmik:
    http://www.youtube.com/watch?v=j1RxVNY8Gfk
    http://www.youtube.com/watch?v=HArCT0xnJQI

    Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc naprawić ten problem to proszę o pomoc.
    Dziękuję i pozdrawiam.

    Proszę poprawić post i wkleić zdjęcia wg tej instrukcji: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic595877.html [DriverMSG]
  • Pomocny post
    Poziom 18  
    Przed wyjęciem starej karty odinstalowałeś sterowniki?
    Directx zainstalowane?
    Usuń sterowniki grafiki programem Guru3D - Driver Sweeper najlepiej w trybie awaryjnym.
    Następnie wgraj od nowa sterowniki.
  • Poziom 8  
    Tak robiłem, ale dla wszystkiego jeszcze raz tak zrobiłem jak pisaliście, ale problem nadal występuje.
    Directx zainstalowany
    Mi się wydaje, że to jest screen tearing.
  • Poziom 8  
    Zauważyłem to że jeżeli oglądam filmik, który jest kodowany w H264 to obraz zawsze jest niewyraźny. Obojętnie czy oglądam go na komputerze czy w internecie.

    Zniekształcony obraz podczas oglądania filmików.
  • Pomocny post
    Poziom 30  
    Na załączonym screenie widać problem z kodekiem - polecam przeinstalować. Może odinstalować wszystkie kodeki jakie są i wgrać od nowa jakiś w miarę nowy codec-pack.
  • Poziom 8  
    Ok. Spróbuję odinstalować wszystkie kodeki jakie są zainstalowane. Tylko mam pytanie jaki dodec=pack zainstalować? K-Lite Mega Codec Pack czy może jakiś inny?
  • Poziom 30  
    Ja przeważnie ludziom do oglądania filmów instalowałem k-lite w wersji "playback only" i problemów nie było.
  • Poziom 8  
    Zainstalowałem te kodeki i jak odpalam ten sam filmik na kompie to już wszystko jest dobrze obraz jest taki jak powinien być, ale jak odpalam ten sam filmik w internecie to niestety jest dalej ten sam problem.

    Dodano po 1 [godziny] 5 [minuty]:

    Ok, problem rozwiązany wystarczyło ppm na filmik ustawienia>wyświetlacz i odznaczyć "włącz przyspieszenie sprzętowe"
    Obraz od razu uległ naprawie po odświeżeniu strony.
  • Pomocny post
    Poziom 38  
    Zobacz w opcjach Flasha jak masz ustawione wspomaganie sprzętowe.

    ED: a no właśnie :)
  • Poziom 8  
    Ok. Wszystko pięknie działa jak należy.
    P.S strasznie się cieszę bo z tym problem zmagałem się od grudnia xD
    Temat do zamknięcia.