Witam i pytanie na szybko mam, jak zresetować sterownik pieca, ten znajdujący się na piecu ? Potrafi się zawiesić i grzać wodę w bojlerze do 80C, dalej nie wiem bo zawsze w porę dawało się go zresetować. Dzisiaj nie pamiętam jak to się robiło. Pamiętam tyle że trzeba było chyba przycisnąć przycisk z kluczem i przytrzymać strzałkę w dół. Ale teraz jakoś się nie sprawdza abo ja coś pomieszałem. Po takim zresetowaniu piec zawsze działał normalnie ( po samym resecie trzeba ustawić od początku temperaturę wody wychodzącą do grzejników i temperaturę wody w bojlerze.. Dodam jeszcze że przy takim zawieszeniu, i grzaniu wody w bojlerze, piec nie grzał całego domu.
Ps. Z tym piecem zawsze były problemy, stoi od kilku lat i wiele osób, "fachowców" próbowało swoich sił, ostatnim razem coś zostało wymieniane, chyba jakiś czujnik ale nie zwróciłem uwagi i ten sam fachowiec pokazał jak można zresetować ten piec.
Ps. Z tym piecem zawsze były problemy, stoi od kilku lat i wiele osób, "fachowców" próbowało swoich sił, ostatnim razem coś zostało wymieniane, chyba jakiś czujnik ale nie zwróciłem uwagi i ten sam fachowiec pokazał jak można zresetować ten piec.