Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Czujnik temp seat alhambra 98r tdi 110

kasperski87 02 Apr 2011 20:13 4133 5
    kasperski87
    Level 2  
    Witam!

jako że nie jestem fachowcem proszę kolegów o wyrozumiałość a teraz do rzeczy, posiadam samochodzik jak w opisie, jakiś czas temu miałem autko na warsztacie z powodu problemów z odpalaniem podczas silnych mrozów i dowiedziałem się od mechanika że mam "zmostkowany czujnik temperatury" - mechanik stwierdził że nie jest to prawidłowe ponieważ przy każdym włączaniu auta grzeją się świece(??) i z tego co zrozumiałem to przełączył mi na "tak jak powinno być" jednak teraz przy zdecydowanie wyższych temperaturach mam problemy z zakręceniem auta tzn na ciepłym silniku nie odpala na kopa tylko przez chwile kręci, i teraz moje pytanie czy może mnie ktoś nakierować jak wrócić do poprzedniej wersji? Pozdrawiam
    15darekvw
    Level 27  
    Jak miałes kombinacje z czujnikiem robiona to ktos tam juz łapki wepchał aby był łatwy rozruch auta a mianowicie zeby swieczki za kazdym przekreceniem kluczyka grzały a jednoczesnie była zwiekszona dawka wtryskowa paliwa.Proponuje sprawdzic czy masz dobry czujnik cieczy jesli bedzie ok to podjedz na VAG-a to jest mozliwosc sprawdzenia czy wszsytko jest ok,moze ustawienia kata pompy jest złe lub wiele innych przypadków moze byc.
    matimon22
    Level 25  
    Nic nie zmieniaj. Jedź do elektronika, niech zwiększy dawkę rozruchową w bloku 005 i będzie ok.
    sharkey
    Level 12  
    Albo zrob to co nalezy i zregeneruj pompe paliwa.
    axl2
    Level 14  
    Miałem podobną sytuację, naprawa pompy powinna pomóc. Samemu nie ma co się bawić jak się na tym nie zna.
    kasperski87
    Level 2  
    dzięki koledzy tak zrobię, dzięki za pomoc