Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Matiz nie odpala, papa paliwa chodzi cały czas

matek008 02 Apr 2011 22:38 2979 3
    matek008
    Level 2  
    Mam problem matiz raz odpala normalnie a czasami po jakimś czasie tzn. po przekręceniu kluczyka załącza się pompa paliwa i chodzi cały czas nawet kolo minuty i potem dopiero zapala albo też nie rożnie bywa. świeci się do tego kontrolka od układu elektrycznego. po zatem podczas jazdy przy gwałtownym dodaniu gazu robi się dziura(szarpnięcie) może ktoś ma pomysł co to za ustrojstwo...
    ferguson6600
    Level 21  
    Najprawdopodobniej siada pompa paliwa, i dlatego długo wyrównuje ciśnienie paliwa.
    stanleym126
    Level 19  
    Musisz wybłyskać sobie błędy zapisane w sterowniku. Opis jest w instrukcji obsługi, a jak jej nie masz to ściągnij sobie taką z sieci lub wpadnij na forum Matiza np. autokącik tam jest temat vademecum opisujący takie sprawy.Wybłyskanie błędy wskażą konkretną przyczynę lub coś w pobliżu.
    http://autokacik.pl/postlist.php?Cat=0&Board=matiz
    matek008
    Level 2  
    Wymieniłem kable, przewody, cewkę zapłonową. i bez zmian przekręcam stacyjkę rozrusznik chodzi , i pompa paliwa cały czas, po za tym jeszcze jakieś przebicie na kablu cd do cewki jest (słychać pykanie ) , dlatego wymieniłem kable ale na nowych jest to samo...