Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Odtwarzacz mp3 się nie włącza - Philips Gogear sa 3045

quailo 04 Apr 2011 22:25 9777 11
    quailo
    Level 9  
    Cześć.
    Ostatnio na mój odtwarzacz mp3 skopiowałem dużo pojedynczych plików/folderów ~3 GB(pojemność odtwarzacza 4 GB). Po włączeniu odtwarzacza uruchamiała się aktualizacja plików(zawsze tak było po wgraniu nowych piosenek), po wgraniu plików aktualizacja przebiegała bardzo wolno aż w pewnym momencie się zawiesił odtwarzacz. Teraz gdy próbuje włączyć odtwarzacz pojawia się tylko ekran startowy i po chwili się wyłącza. Po podpięciu do komputera windows nie wykrywa, próbowałem na 2 komputerach, wcześniej nie było z tym żadnego problemu.
    Jak w takim wypadku sformatować odtwarzacz?
    Nie chciałbym też tracić plików które tam były.
    Odtwarzacz to: Philips Gogear sa 3045
  • Helpful post
    Badyl91
    Level 18  
    Odłączając MP3'kę użyłeś bezpiecznego odłączania klikając na pasek zadań komputera po nagraniu piosenek??

Spróbuj wyjąc i włożyć akumulatorek.

Jeśli masz instrukcję to na 27 stronie masz to:

Jeżeli nie działa żadna powyższych czynności, wówczas wykonaj naprawę
    odtwarzacza za pomocą Menadżera obsługi urządzeń:

1 Uruchom Menedżera obsługi urządzeń Philips z menu Start > Programy >
    Cyfrowy odtwarzacz audio Philips > SA30XX > Menedżera obsługi urządzenia
    Philips SA30XX komputera.
    2 Naciśnij i przytrzymaj przycisk 2; w czasie łączenia odtwarzacza z komputerem.
    3 Przytrzymuj przycisk dopóki Menadżer obsługi urządzeń Philips nie potwierdzi
    odtwarzacza i nie przejdzie do trybu odzyskiwania Twojego odtwarzacza.
    4 Kliknij przycisk Napraw i postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi przez
    Menadżera obsługi urządzeń.
    5 Kiedy odtwarzacz zostanie naprawiony, odłącz go od komputera i ponownie uruchom.
    quailo
    Level 9  
    Tego już nie pamiętam ale chyba wprowadziłem Was w błąd, bo teraz sobie przypominam że kopiując pliki zabrakło mi miejsca i dopiero wtedy odłączyłem od komputera.
    quailo
    Level 9  
    nie mam instrukcji także nie mogę sprawdzić, teraz próbuję znaleźć działającego menadżera philips, jak masz gdzieś pod reką to możesz podrzucić ;)
    Badyl91
    Level 18  
    Niestety nie mam, a Ty nie masz płytki??
    quailo
    Level 9  
    no właśnie nie bo to mam ją od roku, nigdy nie było z nią problemów, robiła często za pendrive'a.
    quailo
    Level 9  
    pobrałem device managera ale nie wykrywa odtwarzacza, klikam f5 żeby odświeżyć ale bez efektu, masz pomysł co dalej?
    Badyl91
    Level 18  
    I menadżer nic nie widzi, jak postępujesz według tej instrukcji to tez nie łączy??
    Próbowałeś wyciągnąć i włożyć akumulator??
    Badyl91
    Level 18  
    Spróbuj RESET'A:

+ Odtwarzacz mógł sie zawiesić, należy odłączyć odtwarzacz od komputera PC, zresetować i ponownie podłączyć do komputera PC.

+ W odtwarzaczu znajduję sie niewielki otwór z napisem RESET. Za pomocą końcówki długopisu lub innego cienkiego przedmiotu należy wyłączyć odtwarzacz, wkładając końcówkę w otwór.

A jak nie to tu masz jeszcze link do narzędzia diagnostycznego:

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpi...mationTool&hlt=Link_DiagnosticInformationTool